Da li je ovo pozadina jutrošnjeg obračuna u Hrvatskoj: Rat klanova ili osveta za ubistvo vođe Delija?

25.08.2022

12:49

1

Goran Vlaović teretio se da je ubicama pomagao nakon ubistva delije

Da li je ovo pozadina jutrošnjeg obračuna u Hrvatskoj: Rat klanova ili osveta za ubistvo vođe Delija?
delija muškarac sever - Copyright MN Press Pixabay

U jutrošnjoj pucnjavi na hrvtaskom ostrvu Pag ubijen je Crnogorac Goran Vlaović (38) iz Herceg Novog. Smrtonosne hice Vlaoviću u glavu ispalio je Srbin koji je ubrzo potom uhapšen.

Prema još nepotvrđenim informacijama, u pitanju je nastavak mafijaških obračuna dva crnogorska klana, “škaljarskog” i “kavačkog”, ali i osvete za ubistvo koje se dogodilo pre 13 godina.

Naime, tada je u Igalu likvidiran vođa navijača Crvene Zvezde Marko Vesnić (29) zvani Buca, a teško ranjen njegov kum Ivan Marković Čili. Nakon prepirke oko novčanih dugova između dve grupe mladića usledila je tuča, a zatim i pucnjava.

Za Bucino ubistvo sudilo se Vladu Roganoviću i njegovom bratu od strica Dušku Roganoviću i Podgoričaninu Draženu Čađenoviću.

Optužnicom je bio obuhvaćen i danas ubijeni Goran Vlaović, koji se teretio za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

U medijima je objavljeno da je Vlaović navodno bio pripadnik “škaljarskog klana”, iako su osobe koje su ubile Bucu Vesnića kasnije likvidirani kao članovi suprotstavljenog “kavačkog klana”.

Naime, Vladimir Roganović (32) bio je blizak sa vođom Partizanovih navijača Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi, u čijem je klanu bio i Veljko Belivuk. Stanković je ubijen oktobra 2016. godine, dok je Roganović likvidiran dve godine kasnije u Beču. Takođe ubijen je i njegov otac Niko Roganović u eksploziji.

Mediji su objavili i snimak ovog obračuna. Na njemu se vidi kako mladiću bez svesti leži na pločniku, a dvojica muškaraca pokušavaju da mu pomognu - jedan je pokušao da ga reanimira, dok mu je drugi rukama držao ranu kako bi pokušao da zaustavi krvarenje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike