Braći Šaković presuđeno na identičan način: Ubica sa kačketom i torbicom zapucao u punom restoranu! "Opustili" se neposredno pre ubistva

26.06.2022

06:30

1

Milić je mislio da je na neko vreme siguran, jer je jedan vođa "kavčana" u pritvoru, a drugi u bekstvu

Braći Šaković presuđeno na identičan način: Ubica sa kačketom i torbicom zapucao u punom restoranu! "Opustili" se neposredno pre ubistva
Miloš Milić Šaković - Copyright Foto: Profimedia/Youtube/Vijesti/Rudar7

Visokopozicionirani pripadnik škaljarskog klana, koji se nalazio na spisku za odstrel koji su, navodno, sastavili "kavčani", Milić Minja Šaković, likvidiran je prošlog petka u restoranu u Budvi kada je na njega zapucao još uvek nepoznati napadač. Ubica je bio obučen tako da je posećao na skitnicu, a na sebi je imao košulju i kačket. Međutim, na gotovo identičan način je pre četiri godine ubijen i njegov brat od strica, Miloš Šaković.

Očevidac ubistva Minje Šakovića koji je kobne večeri sedeo sa društvom u restoranu Korkovado, u kom je sa prijateljima večerao i Šaković ispričao je da je primetio sumnjivog muškarca kako treći put prolazi pored terase lokala ispod zidina budvanskog Starog grada. 

Navodno, bilo mu je sumnjivo što ta osoba menja način hoda kada prolazi, ali i stara, ženska vunena torbica koju je nosio. Kako se saznaje, policajcima je rekao da je, nakon što je ta osoba treći put prošla, maltene prateći dvojicu inspektora budvanske policije i nabijajući kačket ka oči da zakloni lice, pošao da plati račune, plašeći se da bi se nešto moglo dogoditi.

Navodi se da je upravo tada čuo pucnje, a potom video da Šaković leži na pločniku, pa je potrčao za ubicom koji je ispalio jedan hitac u vis, najverovatnije da bi uplašio turiste koji su već bili u metežu. 

Taj očevidac inspektorima je rekao da je za njim potrčao i policajac koji je sedeo u kafiću pored, a ubicu je opisao kao golobradog muškarca starog oko 35 godina i visokog oko 170 centimetara. Inspektorima je ispričao i da je egzekutor na sebi imao belu košulju dugih rukava, beli kačket, blede farmerke i crne patike. Rekao im je i da je ubicu škaljarca jurio do prostora između hotela “Mogren” i parkinga, gde je ovome ispala torbica u kojoj je bio pištolj.

- U jednom momentu ubica se okrenuo ka nama i krenuo da vadi pištolj iz torbice. Ja sam povikao, a policajac je repetirao pištolj. Ubica je potrčao još brže i tada mu je ispala torbica- piše u izjavi očevica.

Printscreen/umrli.me
 

Inspektorima je rekao i da je na tom mestu ostao da čuva torbicu, kako bi je inspektori izuzeli, a da je za egzekutorom Budvanina, koji je nestao kada se domogao prostora iza zgrade u kojoj je “Voli”, trčao policajac. Navodno, video je i kako ubica naleće na taksi vozilo, na čijoj haubi je ostavio tragove.

Međutim, ubica "škaljarca" još uvek nije pronađen.

Takođe, ubistvo njegovog brata od strica, Miloša Šakovića, odigralo se na vrlo sličan način. Miloš je ubijen u Podgorici u po bela dana i što je njegov likvidator bio nespretniji i pored Miloša Šakovića ubio i slučajnu žrtvu.

Ovaj podgoričanin, koji je navodno bio član "zagoričkog klana", likvidiran je pre četiri godine u kafiću u centru Podgorice. Tom prilikom ubijen je i Radivoje Jovanović, koji se tu slučajno zatekao.. 

Oni su tog 31. marta 2018. godine, oko podne, sedeli za dva različita stola kad je maskirani napadač zapucao iz pištolja marke "glok". Osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Podgorici uhapšeni su, optuženi i i dalje im se sudi.

Miloš Šaković je u lokalu bio sa porodicom i prijateljima. Prema rečima očevidaca, u trenutku dok mu se ubica približavao Šaković je, navodno, primetio da muškarac ima silikonsku masku, pa je odmah reagovao da bi zaštitio porodicu i prijatelje. Prevrnuo je sto iza kojeg se zaklonio, meci su ga promašili, ali su pogodiili Jovanovića koji je sa suprugom sedeo za susednim stolom.

Šaković je potom trčeći pokušao da pobegne ka tržnom centru prekoputa kafića, ali je ubica krenuo za njim. U trku je ka njemu ispalio više metaka, a posle pedesetak metara Šaković je pao.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Mesto ubistva Šakovića i Jovanovića

Sa pištoljem u jednoj i torbicom u drugoj ruci ubica je odšetao ka Ulici Miljana Vukova, a potom Ulicom Balšića, gde je naspram jedne picerije skrenuo između zgrada i na parkingu bacio pištolj, kačket i torbicu, što je uradio i muškarac koji se "rešio" njegovog brata.

Prijatelji ubijenog Šakovića izjavili su da se on nije osećao ugroženim u poslednje vreme, da nije nosio pancir ni oružje i da se slobodno kretao.

Podsetimo, Milić Minja Šaković je uvek bio na oprezu, pogotovo posle više pokušaja da ga ubiju, ali je, prema rečima njegovih prijatelja, sada bio opušten i nije obraćao pažnju na opasnost. Pretpostavlja se da je mislio da je na neko vreme siguran, jer je jedan vođa "kavčana" Slobodan Kašćelan u pritvoru u Kotoru, drugi, Radoje Zvicer, u bekstvu, a njihovi glavni operativci iza rešetaka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike