Rasvetljeno ubistvo zbog koga su zaratili "škaljarci" i "kavčani": Egzekutor "pao" u Brazilu, osumnjičen za još jednu likvidaciju!

06.03.2022

09:39

0

Luka Starčević uhapšen još pre dve godine u Brazilu, a srpska policija verovala da je ubijen u Španiji

Rasvetljeno ubistvo zbog koga su zaratili "škaljarci" i "kavčani": Egzekutor "pao" u Brazilu, osumnjičen za još jednu likvidaciju!
Goran Radoman i mesto njegovog ubistva - Copyright Printscreen/YouTube/Rudar7

Likvidacija Cetinjanina Gorana Radomana (37), prve žrtve rata "škaljarskog""kavačkog klana", koji je odneo više od 50 života, rasvetljena je, a njegov egzekutor uhapšen je u Brazilu, otkriveno je u jednoj TV emisiji.

Beograđanin Luka Starčević (30) navodno je osumnjičen za ubistvo Radomana pre sedam godina u Novom Beogradu, a lisice su mu stavljene 2020. godine. On se u Brazilu sumnjiči za još tri ubistva, među kojima je i likvidacija Marjana Jocića (39) iz Zaječara.

Goran Radoman, da podsetimo, ubijen je 20. februara 2015, nakon što je dva meseca ranije iz njegovog stana u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. Do tada jedinstveni klan iz Kotora pocepao se na dva - "kavački" i "škaljarski".

Svih ovih godina ubistvo Gorana Radomana za javnost nije bilo rešeno, iako je policija već tokom uviđaja pronašla ključne dokaze. Jedan od egzekutora, kako se navodi u emisiji, ostavio je svoj DNK trag na mestu zločina, ali je uspeo da pobegne iz Srbije - navodi se u emisiji:

DNK trag Luke Starčevića nađen je ispod Radomanovog blindiranog "BMW", na GPS uređaju za praćenje i tada je protiv njega podneta krivična prijava i raspisana Interpolova poternica. On je, međutim, pobegao u Španiju i o njemu se ništa nije znalo sve do 2020. godine. Srpska policija verovala je da je ubijen u Španiji.

Imao hrvatski pasoš

Preokret se desio pre dve godine, kad je u Brazilu ubijen državljanin Srbije Marjan Jocić. Brazilska policija tada je, zbog serije ubistava i distribucije kokaina, uhapsila lokalnog narko-bosa iz Sao Paula i njegovu desnu ruku, muškarca sa hrvatskim pasošem - Luku Marića.

Printscreen/YouTube/Rudar7
 

Istragom je utvrđeno da je Luka Marić zapravo Luka Starčević. Brazilska policija je Starčevića povezala sa još tri zločina u toj državi - ubistvo policajca na tajnom zadatku i njegovog saradnika, kao i ubistvo Srbina Marjana Jocića - prenosi Insajder i podseća da je Marjanovo telo nađeno u kamenolomu u blizini Plavog jezera u Brazilu.

Sumnja se da su Jocić i Starčević radili za isti brazilski narko-klan i da je među njima došlo do nekih problema, pa je Luka presudio sunarodniku i saradniku.

Protive se ekstradiciji

Luka Starčević se i dalje nalazi u pritvoru u Brazilu.

Srbija je 13. oktobra 2020. poslala zahtev za izručenje Starčevića zbog sumnje da je ubio Gorana Radomana.Starčevićevi advokati protive se ekstradiciji, jer su ubeđeni "da mu suđenje u Srbiji neće biti fer".

Goran Radoman zvanično je bio pomorac i vlasnik pomorske firme. Navodno, firma mu je služila kao paravan za šverc kokaina iz Južne Amerike, ali za krivična dela u vezi s tim nikad nije hapšen. Imao je krivični dosije, ali za druga dela.

Bio je optužen da je 2001. sa saradnikom počinio razbojništvo u Beogradu, tako što je upao u stan, pretukao vlasnika i odneo vredne stvari. Radoman je bio u zatvoru na Kubi, gde je 2012. osuđen na sedam godina zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna Kubanka, ali je izručen Srbiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike