Rat za južnu tribinu se vodi i iz zatvora: Ko stoji iza napada na vođu "Vandal bojsa"? (VIDEO)

04.07.2022

10:44

0

"Pošto smo svi mi majmuni, samo ste vi "Vandali" pametni..."

Rat za južnu tribinu se vodi i iz zatvora: Ko stoji iza napada na vođu "Vandal bojsa"? (VIDEO)
velja navijac1 copy - Copyright Veljko Belivuk ATA Images/Antonio Ahel/MN Press/Pixabay

Vođa jedne od frakcija navijača Partizana, Aca Vuković, napadnut je u Zemunu kada su na njega zapucala tri napadača za kojima se još traga, ali je njihov identitet poznat policiji i tužuilaštvu. Ono što, ipak, nije zvanično poznato je da li je ovo za Vukovića bilo samo upozorenje ili su muškarci koji su na njega otvorili vatru iz automobila dobili naređenje da ga se "reše".

Pucnjava se odigrala u Zemunu 23. juna, a još od tada se spekuliše da se ovaj događaj može pripisati ratu za prevlast na južnoj tribini.

Aca Vuković predvodi frakciju "Vandal bojsa" koja je u više navrata  bila u sukobu sa frakcijom Veljka Belivuka "Principi", ali i samim Belivukom. Zbog toga se među navijačima šuška da to što su Belivuk i njegovi saradnici iza rešetaka već godinu i po dana, ne predstavlja problem da bi se naručio napad na Vukovića.

Belivuk je bio glavni među "Principima", ali i na celoj južnoj tribini. Vođstvo je preuzeo nakon ubistva njegovog najboljeg prijatelja Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. Tako, od kada je vođa u pritvoru, tribinu još uvek niko nije preuzeo. Navodno, Belivuk nikoga za to nije ni imenovao i bez glavnog se sada vodi borba za prevlast.

Ipak, dok je Belivuk odsutan sa tribine, postoje oni koji sve organizuju u njegovo ime i čeka se da neko zvanično i preuzme.

Samo je jedno sigurno, prethodne vođe za to nisu planirale da imenuju Vukovića.

Zato se pretpostavlja da je pucnjava u Zemunu, usred bela dana, bila znak upozorenja za vođu "Vandal bojsa", da se ne nada da će  južna tribina pasti u njegove ruke.

Međutim, ko je naručilac ovog napada, ukoliko počinioci ne progovore, verovatno se neće saznati. Ali, ne isključuje se mogućnost da Belivuk još uvek kontroliše tribinu, pa tako i da sklanja ono što mu se ne dopada.

Veljko Belivuk Tanjug/Rade Prelević
 

Pozato je da je Velja mnogo prigovarao "Vandalima" dok je bio prvi čovek na južnoj tribini, a javnosti je dostupan i audio snimak gde im on poručuje da se smire ili će morati da reaguje.

- Pošto smo svi mi majmuni, samo ste vi "Vandali" pametni, da vam kažem da mi se napu*ite k***a sad svi u kompletu. Znači svi vandali, meni da popu*e k***c. Odakle vama ideja da se vi sami potpisujete. Znači svi idu kao Grobari Jug, samo su Vandali pametni da se potpisuju. Niko ne kači sliku, samo vandali kače sliku. Zašto biste pripisali sebi neke zasluge. E pa pušite k...c, eto sad da vam kažem lepo -rekao je on i dodao da ih neće spasiti Aca, kao i da im "on nije Kimi ili Rade".

Isto tako, ucnjavu u Zemunu zabeležile su sigurnosne kamere obližnjeg lokala.

Na video snimku vidi se kako vozač crne "fijeste" sa zatamnjenim staklima nekoliko trenutaka pre prolaska "golfa" u kome se nalazio vođa navijačke grupe "Vandal bojsa" polukružno okreće automobil, ali udara u jedno vozilo.

U trenutku kad vozač udarenog vozila pokušava da prepreči put "fijesti" napadači vitlaju pištoljima pa on daje gas i beži.

Napadači su zatim zapucali na Vukovićev "golf" koji je došao iz suprotnog smera. Vođa navijača i njegov prijatelj su odmah iskočili iz automobila preko suvozačevih vrata i pobegli, kao i napadači.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike