SRPSKE MAFIJAŠICE: Dušica i Slađana radile za "kavčane" i Belivuka, Olivera mozak "Pink Pantera", a dve prale pare za italijansku mafiju!

16.08.2022

18:55

0

Srpkinja vodila plantažu marihuane u Španiji, a druga švercovala drogu u Australiji

SRPSKE MAFIJAŠICE: Dušica i Slađana radile za "kavčane" i Belivuka, Olivera mozak "Pink Pantera", a dve prale pare za italijansku mafiju!
zene mafija ilustracija copy - Copyright 24sedam/Pixabay

Radnica Bezbednosno-informativne agencije Dušica Jovanović, koja je sa suprugom Danielom prodavala kokain za "kavački" klan i Slađana Sekulić, jedina žena koja se nalazi na optužnici protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i njihove organizovane kriminalne grupe, nisu jedine koje sa pravom možemo nazvati mafijašicama. Jedna Srpkinja bila je vođa čuvene međunarodne lopovske bande, jedna je vodila plantažu marihuane u Španiji, jedna je švercovala metamfetamin u Australiji, jedna je najtraženija u Italiji, a dve su prale pare za italijansku mafiju.

Dušica Jovanović

Supružnici Dušica, radnica BIA i Daniel Jovanović, pripadnik Uprave kriminalističke policije, uhapšeni su i dovode se u vezu sa "kavačkim klanom". Njih dvoje, međutim, nisu bili samo obični doušnici.

Facebook
 

Jovanovići su za potrebe organizovanog kriminala i najozloglašenije grupe sa ovih postora, "kavčana", pomogli u švercovanju tone kokaina. Glavni zadatak im je, prema rečima onih koji su upoznati sa istragom, bio prenos novca iz Holandije do Srbije i Crne Gore za Radoja Zvicera, ali i Veljka Belivuka.

Po svakoj turi čiji su prenos obezbedili, bračni par je zarađivao na desetine hiljada evra. Od tako zarađenog novca kupovali su nekretnine i mirno nastavljali da rade. Dovode se u vezu sa policajcima Ljubomirom Milovićem i Petrom Lazovićem, koji su usko sarađivali sa "kavačkim" i klanom Veljka Belivuka.

Osim pomoći oko kokaina, službenica BIA i pripadnik UKP takođe su svojim saradnicima sa one strane zakona omogućili da nesmetano obavljaju i druge poslove. Zloupotrebljavajući službeni položaj, obaveštavali su ih o istragama, vršljajući kroz baze podataka MUP.

Slađana Sekulić

Slađana Sekulić, jedina je žena na optužnici podignutoj protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se sumnjiči za otmice, ubistva, trgovinu drogom i oružjem, kao i silovanje. Ona je u javnosti izazvala burnu reakciju upravo zato što je prva i jedina dama ozloglašenog klana, a posebnu pažnju privukla je stavom prave mafijašice.

Slađana je supruga Vlada Georgieva, bivšeg policajca, koji se ranije zvao Dragan Sekulić. Kako je navedeno u optužnici, okrivljeni Georgiev, inače bivši policajac i Slađana Sekulić, stavili su na raspolaganje Belivuku svoju kuću u Tršiću kod Loznice, gde je on sa drugim okrivljenim, dobro obučenim za rukovanje vatrenim oružjem, držao i isprobavao pištolje i puške koje su namenjene izvršenjima drugih krivičnih dela u organizaciji kriminalne grupe.

Pored toga, bračni par je, kako se veruje, iz svog iznajmljenog stana koji se nalazi nedaleko od stadiona Partizana, nadgledao to područje i obaveštavao članove Belivukove grupe o evenutalnom prisustvu policije i drugih osoba oko "baze", kako su međusobno zvali stadion JNA.

Olivera Ćirković

Kada su svetski mediji objavili vest o "ženi pauku" koja je uhapšena u martu 2012. godine kao jedan od mozgova najpoznatije lopovske bande na svetu, "Pink Panter“, a potom i da je pobegla iz najčuvanijeg zatvora u Atini, „Koridalos“, javnost u Srbiji bila je šokirana. Radilo se o Oliveri Ćirković, bivšoj košarkašici Crvene zvezde, koju su mediji u Srbiji odmah krstili u“žena zmaj“, zbog čega je postala jedna od najpoznatijih naših žena kriminalaca.

Foto: Youtube / Printscreen
 

Posle izlaska iz sporta, iz hobija je počela da se bavi prodajom bundi i markirane odeće u Beogradu. Pošto je roba koju je prodavala bila sumnjivog porekla, njen hobi je bio na ivici zakona. Tim poslom počela je da ulazi u kriminal. Prvi put je uhapšena na Kritu 2006. godine, gde je bila organizator pljačke zlatare. Tada je već bila član "Pink Pantera". Zbog ovog zločina je provela u zatvoru dve i po godine. Nakon izlaska iz zatvora nastavila je sa svojim kriminalnim poslovima, uglavnom pljačkama zlatara.

Sledeći put uhapšena je u martu 2012. godine prilikom pripreme krađe. Već u julu iste godine ulazi u istoriju kao jedina žena koja je uspela da pobegne iz grčkog zatvora. Sam čin bekstva iz zatvora naišao je na veliku podršku, kako zatvorenika i zatvorenica po kazamatima, tako i čitave  javnosti. Tokom njihovih pljački nije bilo povređenih niti ranjenih, zbog čega je dobijala nadimke poput "Amazonka", "Žena zmaj", "Kraljica" i slično.

U septembru iste godine ponovo je uhapšena i dobila je kaznu od 32 i po godine zatvora. Nakon mnogobrojnih žalbi apelacionim sudovima puštena je u avgustu 2017. godine. Kod nas je davala mnoge intervjue, gostovala je i gostuje na televizijama, a napisala je i dve knjige "Ja, Pink Panter" u kojima je otkrila sve tajne svog života i zanata.

Olivera Petrović Ristić

Za Oliveru Petrović Ristić čulo se 2010. godine tokom kampanje "Europola" u kojoj je označena kao najtraženija Srpkinja u Italiji. Italijanska policija potražuje je kako je navedeno na sajtu Europola, zbog ubistva Alda Karlija, tršćanskog zlatara, koji je nasilno pretučen, vezan, a zatim i zadavljen u decembru 2017. godine. Ona mu je sa saučesnicima ukrala novac, a zatim je po njenom nalogu i ubijen.

Foto: eumostwanted.eu
 

Takođe, italijanski mediji su pre više od deceniju pisali da je bila uhapšena jer je snimala seks sa osamdesetogodišnjim fratrom, da bi ga potom ucenjivala. Tokom "udvaranja" monahu, uspela je da izvuče 50.000 evra pravdajući se da joj je novac potreban za lečenje oca.

Slobodanka Tošić

Srpkinja Slobodanka Tošić, odnosno misica Bosne i Hercegovine, 2016. godine bila je osuđena na dve i po godine zbog učešća u organizovanoj kriminalnoj grupi Darka Eleza, u predmetu "Lutka". Uhapšena u policijskoj akciji "Lutka", a tokom postupka je negirala krivicu da je učestvovala u pokušaju ubistva.

Printscreen/Facebook/Profimedia
 

Prvo joj se sudilo sa ostalim optuženima, a njen postupak je kasnije razdvojen, jer se nije odazivala pozivima suda. Ona je bila osuđena, jer je bila član udruženog zločinačkog poduhvata i saučesništva u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala 13. aprila 2006. godine.

Uhapšena je u julu 2015. godine u Hrvatskoj po poternici iz BiH i smeštena u kućni pritvor da bi suđenje neometano moglo da se nastavi. Bivša mis Bosne i Hercegovine i Plejboj model nije se pojavila na odsluženju kazne. Zbog neodazivanja i bekstva sud BiH izdao je Interpolovu poternicu. Osnovano se sumnja da se ona i dalje krije negde u Srbiji, gde je navodno bila i locirana, ali zvanične potvrde ove informacije nema.

Radmila Ikić

Radmila Ikić, odnosno "žena sa sto lica" je naša najpoznatija prevarantkinja, a uloge u kojima je uspešno obmanjivala narod bile su: kuma Mila Đukanovića, supruga tužioca Jovana Prijića, prijateljica Zvezdana Jovanovića, sudija Ivana Ramić, prijateljica Rasima Ljajića, čak i supruga Milorada Ulemeka Legije. Promenom uloge menjala je i fizički izgled, boju kose, način oblačenja.

Foto MUP
 

Prvi put je posla sa policijom imala pre 22 godine. Svoje prevare dobro je i dugo smišljala, a uvek bi odlazila teža za više desetina hiljada evra. Recimo, jednoj njenoj žrtvi je umro otac, a ona se vrlo brzo pojavila na vratima ožalošćene predstavljajući se kao njena familija. Tražila je da vidi njenog oca, a kada joj je ova rekla da je umro, Ikićeva je počela da plače pravdajući se da je bila u inostranstvu.

Žrtva je pojela mamac, a Radmila joj se vrlo brzo uselila u kuću sa pričom da radi u Palati pravde i da se razvodi od tužioca Miljka Radisavljevića, da joj ne da da uđe u stan i da nema gde da ode. Rekla je takođe da joj je brat Aleksandar Tomić, direktor BIA, u šta je žena poverovala i primila je u kuću. Pošto je N. Z. 2016. godine prodala nasleđenu kuću, Ikićeva joj je rekla da ima nameru da preko kućnog prijatelja, advokata Gorana Petronijevića i svog brata Aleksandra Tomića kupi kuću na Dedinju po povoljnim uslovima. Žrtvi je ponudila da kupe kuću po pola za 80.000 evra. Čim joj je žena dala novac, Radmila je nestala bez traga. Uhapšena je pre pet godina u Beogradu.

Aleksia Vračar

Aleksia Vračar uhapšena je pred sam kraj 2019. godine u Australiji zbog sumnje da je učestvovala u švercovanju metamfetamina, u vrednosti 300 miliona dolara. Policija je do Aleksie došla tokom istrage akcije zaplene metamfetamina u jednom skaldištu. Papiri koji su otkriveni doveli su ih do dokumenta firme koja se vezivala za Aleksiu. Istragom se ispostavilo da je ona sa lažnim dokumentima otvarala firme i na taj način, kako se sumnja, organizovala prevoz droge.

Printscreen/Facebook/AleksiaVracar
 

Policija je pretresom njenog stana otkrila vatreno oružje, 650.000 dolara u kešu, dva kilograma ekstazija, 250 grama kokaina, 350 grama kanabisa, mobilne telefone, nekoliko SIM kartica, dodatke za drogu kojom se povećava njihova zapremina, ali i lažne dokumente.

Plantaža marihuane u Španiji

U februaru 2019. godine, u blizini Valensije uhapšena je Srpkinja J. A. zbog sumnje da je organizator grupe koja je proizvodila drogu i izvozila je na tržište Holandije i Španije. Sa njom je uhapšeno još 13 Srba koji su bili zaposleni na njenim plantažama, specijalizovanim za uzgoj marihuane.

Pixabay/Studio32
 

Na dve takve plantaže kojima je upravljala J. A. policija je zaplenila 3.000 biljaka i oko 200 kilograma marihuane. U kući u kojoj živi u Valensiji policija je pronašla 24.000 evra.

Aleksandra Dobričanović i Ivana Ivanović

Srpkinja Aleksandra Dobričanović uhapšena je zajedno sa još dve osobe zbog sumnje da je učestvovala u pranju novca za mafijašku organizaciju Ndrangetu preko građevinskih firmi u Veroni.

Aleksandra Dobričanović i Karlo Skarilja uhapšeni su, a protiv Frančeska Frontere je podneta krivična prijava. Oni se terete za kriminalno udruživanje, iznudu, pljačku i proneveru. Aleksandra je u emotivnoj vezi sa Fronterom, koji je odranije poznat policiji, a zanimljivo je da su jedni od preživelih u čuvenoj nesreći broda "Kosta Konkordija" 2012. godine. Srpkinja je osumnjičena za izdavanje lažnih faktura kojima su se preko građevinskih firmi pravdali troškovi za nelegalne radnje ozloglašene Ndrangete.

Beograđanka Ivana Ivanović pod istragom takođe je prala novac za italijansku mafiju. U akciji italijanskog Tužilaštva za mafiju, uhapšeno je 68 osoba i zaplenjena imovina vredna 753 miliona evra robe i novca u Albaniji, Austriji, Britaniji, Nemačkoj, Italiji, Luksemburgu, Malti, Rumuniji, Srbiji, Sejšelima i Švajcarskoj.

Svi uhapšeni bili su članovi tri najveće kriminalne grupe u Italiji: sicilijanske "Cosa Nostre", kalabrijske "Ndranghete" i apulijske "Sacra Corona Unite". Iako su ranije ove mafijaške grupe bile rivali, biznis sa onlajn klađenjem ih je spojio.

Ivana je bila rangirana na sam vrh u ovom biznisu. Njen posao bio je od ključnog značaja za sam proces malverzacija. Ona je prala novac preko onlajn klađenja širom Evrope.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike