Navijač "Rada" izrešetan na isti način i u istom naselju kao i njegov otac: Sin Pece Ikača ranjen bežao, ubice do danas nepoznate!

17.06.2022

11:51

0

Policija je Ognjena Ikača našla na stepenicama, prevezen u bolnicu gde je izdahnuo

Navijač "Rada" izrešetan na isti način i u istom naselju kao i njegov otac: Sin Pece Ikača ranjen bežao, ubice do danas nepoznate!
ognjen ikac kuki copy - Copyright Facebook/balkanski-navijaci/ATA Images

Ognjen Ikač zvani Kuki, inače navijač fudbalskog kluba Rad, ubijen je pre četiri godine ispred kafića "Klagenfurt" na beogradskom Vidikovcu. On je sin Predraga Pece Ikača, vlasnika nekadašnjeg čuvenog kazina "Fer plej", koji je ubijen na parkingu, takođe na Vidikovcu, 1999. godine.

Mlađi Ikač ranjen je 17. juna 2018. godine ispred kafića na Vidikovačkom vencu kod broja 73, posle svađe sa do danas nepoznatim napdačaima. Oni, iako je bilo indicija da im je policija na tragu, do danas nisu uhapšeni.

Ikač je sa tri metka u telu pokušao da pobegne sa mesta obraćuna, ali nije stigao daleko. Policija ga je pronašla na stepenicama obližnjih zgrada i ubrzo posle toga on je prevezen u Urgentni centar, gde je usled teških povreda preminuo.

Marko T., koji je bio sa Ikačem, uspeo je da pobegne, posle čega je na silu pokušao da uđe u stan Magdalene D. na osmom spratu zgrade broj 83.

U prvi mah, postojale su sumnje u njegovu umešanost u zločin, ali poligraf je potvrdio njegovu verziju događaja. Ispričao je da je hteo da se sakrije u zgradi, jer je mislio da će i njega da ubiju.

Krv pala posle svađe

Pucnjavi je prethodila svađa u kafiću, posle čega su napadač i žrtve izašli iz lokala, međutim u tom trenutku napadač je izvadio pištolj. Ikač i Marko T. tada su se razdvojili. Marko je počeo da beži ka Vidikovačkom vencu, a Ikač je pretrčao ulicu ka Patrijarha Joanikija.

Ispraćen uz "Tiho noći" i "Tebe nema"

Ognjen Ikač sahranjen je na Novom groblju u Beogradu, a poslednjem ispraćaju prisustvovalo je oko 300 ljudi, među kojima i navijači Rada koji su imali majice sa grbom kluba. Izjavili su saučešće majci i porodici ubijenog Ikača, na čijem sanduku je bila velika suza sa belim ružama.

Iz kapele su se čuli samo jecaji, a nekoliko devojaka je umalo palo u nesvest posle napada gušenja, zbog čega su ih drugovi polivali vodom. Navijači su stajali u manjim grupama, ali kada je iznet kovčeg, svi su stajali u stavu mirno, opraštajući se na taj način od ubijenog druga. Ognjen je do večne kuće ispraćen uz pleh muziku i pesme: "Tebe nema" i "Tiho noći".

Napadač je u Ikača ispalio pet metaka, od kojih su ga dva pogodila u kuk i u vrat. Njega su primetili stanari obližnjih zgrada kako leži na stepeništu u parkiću između brojeva 22 i 22a. Bio je teško povređen i ležao je u lokvi krvi. Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu, ali je tokom noći izdahnuo.

Očevici su kasnije novinarima ispričali drugačiju verziju. Mediji su posle zločina preneli da je pucnjavi prethodila svađa, posle čega je obračun nastavljen na ulici ispred kafića, ali se kasnije čula sasvim drugačija verzija.

Ognjen je tog dana s prijateljima u jutarnjim časovima bio na gorblju Orlovača, na šestomesecnom pomenu prijatelju Aleksandru Savkoviću, koji je ubijen 17. decembra 2017. godine ispred kluba "Nana" na Senjaku.

"Šunjao" se sa pištoljem

Uputio se potom u kafić "Klagenfurt", gde je ostao do uveče. Oko 1.50 sati iza ponoći, u kafić je ušao naoružani muškarac sa kapuljačom u pratnji još jedne osobe. Kako kafić ima dve bašte, ubica je neprimetno prošao kroz jednu i došao do druge bašte koja se nalazi iza kafića i sakrio se iza zida.

Iakč je bio u društvu još nekoliko ljudi. U jednom trenutku, jedan od njih video je ubicu i pitao prijatelje da li znaju ko je momak koji se "šunja" s pištoljem. U narednom trenutku Ikač, koji je napadaču jedini bio okrenut leđima, okrenuo se, a ubica je zapucao usred bašte.

Printscreen/Facebook/Balkanski navijaci
Ognjen Ikač

Ranjen, Ognjen je krenuo da trči kroz kafić i izašao ispred u drugu baštu, ali ga je ubica stigao i  počeo da puca. Ikač je krenuo da beži preko ulice ka zgradama u Patrijarha Joanikija, a ubica je ispred kafića nastavio da puca na njega.

Napadač, kako tvrde očevici nije bio sam, već u društvu još jednog muškarca, takođe naoružanog, koj nije pucao. Obojica su nakon pucnjave sela na skuter, parkiran kod kladionice u blizini kafića i pobegli.

Ognjena su pogodila dva metka, jedan u vratnu aortu, a drugi u kuk i on je u kritičnom stanju kolima Hitne pomoći prevezen na reanimaciju u Urgentni centar. Teško ranjeni mladić preminuo je u bolnici tokom noći.

Slomio ruku kad je bežao

Marko T, koji je navodno ranjen u pucnjavi, u stvari je slomio ruku kad je bežao. Naime, kada je ubica zapucao, on se dao u beg i povredio se. Uspeo je da pobegne i da na silu uđe u stan Magdalene D. na osmom spratu u zgradi broj 83.

Printscreen/YouTube/Rudar7
Predrag Peca Ikač i mesto ubistva

Ognjen je bio dobro poznat policiji i imao je debeo policijski dosije. Iza sebe je imao krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno nošenje i posedovanje oružja, razbojnička krađa, droga, iznuda, izazivanje opšte opasnosti, teška krađa. Ikač je sa Petarom Milankovićem i Markom Ignjatovićem uhapšen 17. aprila 2017. godine zbog sumnje da su počinili teško ubistvo u pokušaju takođe na Vidikovcu.

Njegov otac Predrag Peca Ikač je takođe likvidiran u "sačekuši" 19. marta 1999. godine. Ubica ga je sačekao na parkingu na Vidikovcu i u njega ispalio nekoliko hitaca u momentu kad je on seo u "audi A8".

Predrag Ikač javnosti je postao poznat sredinom devedestih godina kad je sa Zoranom Kovačevićem Kočom i Slobodanom Arambašićem ušao u biznis sa kockarnicama i otvorio kazino "Fer plej". I Ikač i Kovačević ubrzo su likvidirani na gotovo isti način, a njihove ubice su još nepoznate.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike