Trojici braće se sudi za ubistvo navijača "Rada": Filip likvidiran na parkingu na Banjici

03.03.2022

12:35

0

Ubistvu je prethodio napad na dvojicu Rakočevića, Petra i Uroša, koji su tada zadobili više ubodnih rana nožem

Trojici braće se sudi za ubistvo navijača "Rada": Filip likvidiran na parkingu na Banjici
ATA images / Antonio Anhel

Suđenje Petru Rakočeviću (36) optuženom za ubistvo navijača Rada Filipa Lepojevića (18) septembra 2020. godine na Banjici, danas je saslušanjem svedoka nastavljeno u Višem sudu u Beogradu.

Majka ubijenog Lepojevića ispitana je u svojstvu oštećene, navodeći da o danu kada joj je sin ubijen, zna ono što je čula od svog drugog sina i Filipovih prijatelja. Takođe nije znala da li je Filip imao oružje, ali jeste da je koristio narkotike.

Svedok Marko Radovanović, rođeni brat Lepojevića, rekao je da mu je Ivan Nović, koji je bio u kolima u trenutku kada je Lepojević ubijen, javio da mu je brat ubijen i da ga je Petar Rakočević upucao u glavu.

Takođe, na pitanje odbrane je odgovorio da mu je poznato da je Lepojević koristio marihuanu, kao i da je privođen par puta u policiju zbog manje količine te droge.

Aleksa Ðukanović je jedan od dvojice mladića koji su bili u kolima kada je Lepojević ubijen, dok je njega Uroš Rakočević (27) prema navodima iz otpužnice, pištoljem ranio u butinu. Ðukanović je danas izjavio da se ne pridružuje krivičnom gonjenju optuženih i da ne ističe imovinsko pravni zahtev za naknadu štete.

On je ponovio svoj iskaz iz tužilaštva, i naveo da im je pomenutog dana automobil "Škoda Superb" preprečila put, nakon čega je izašao Petar sa pištoljem u ruci i počeo da viče i udara u kola. Ðukanović je rekao da je tada pokušao da izađe iz automobila ali ga je Petar udario pištoljem u glavu i on se vratio nazad na vozačevo mesto.

Filip se samo srušio

- Tada je Filip izašaao iz kola i krenuo ka Petru, a ja sam kroz otvorena vrata i prozor video kako ga Petar udara pištoljem po glavi, nakon čega se čuo pucanj i Filip se samo sručio, rekao je Ðukanović.

Nakon toga Ðukanović je rekao da je najstariji brat Radovan Rakočević (39) držao Novića, koji se posle istrgao i pobegao.

-Tada sam video Uroša Rakočevića da trči prema meni i ispaljuje dva hica od kojih me jedan pogodio u butinu, dodao je on.

Svi svedoci su naveli da Lepojević nije bio u svađi niti sukobu sa braćom Rakočević.

Inače ovom događaju prethodio je napad na dvojicu braće Rakočević, Petra i Uroša koji su tada zadobili više ubodnih rana nožem. Tim povodom u toku je istraga Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv Luke P. i drugih.

Složna braća

Prema optužnici braća Rakočević su 5. septembra 2020. godine na Banjici svojim vozilom preprečili vozilo marke “Polo”, u kojem su se nalazi Lepojević, Aleksa Ð. i Ivan N. , nakon čega su dotrčali sa hirurškim maskama i kačketima do automobila.

Petar je prvo pištoljem udario Aleksu koji je sedeo na vozačevom mestu ,naredio Lepojeviću da izađe iz auta, nakon čega ga je usmrtio hitcem u glavu. Potom je, kako sumnja tužilaštvo, najmlađi brat Uroš ispalio 2 hica i tom prilikom teško ranio Aleksu Ð. u nogu.

Prema optužnici optužena braća su nakon toga pobegla sa lica mesta. Tri brata su uhapšena istog dana i od tada se nalaze u pritvoru.

24sedam

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti