Krvavi jun 2018-te: Ždrokinac overen u glavu, Ikač pokušao da beži, Bosketa raznela auto-bomba

25.06.2021

06:50 >> 11:05

0

Autor: Lj. K.

Za samo mesec dana u Beogradu su izvršena četiri ubistva, i još dva u Kruševcu i Ćupriji

Krvavi jun 2018-te: Ždrokinac overen u glavu, Ikač pokušao da beži, Bosketa raznela auto-bomba
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Pixabay/ATA images

Crna statistika mafijaških ubistava na ulicama Beograda i Srbije naglo je skočila juna 2018. godine kada su ubijena šestorica muškaraca, koji su pripadali onoj strani zakona i bili duboko ogrezli u kriminal.

Gotovo nijedna od ovih likvidacija do danas nije rasvetljena.

Prvog dana juna odjeknuli su pucnji u naselju Veljko Vlahović na Voždovcu. U obračunu oko trgovine heroinom ubijen je Radovan Laketić (37), rodom iz Pljevalja. Laketić je ubijen ubrzo nakon što je odslužio dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog trgovine drogom.

Antonio Ahel/ATAImages

On je 2009. godine na Banjici bio uhapšen u trenutku kad je seo u automobil, a u rancu je imao dva kilograma heroina.

Heroin u papučama

Prema informacijama iz policije, ovaj Pljevljak je drogu nabavljao u Turskoj i sa svojim turskim saradnicima pakovao je u đonove muških gumenih papuča, a potom utovarivao u kombi do Beograda.

Pet dana kasnije, ispred kruševačkog hotela “Golf”, kao pokošen pao je Dejan Stanković (71) zvani Ždrokinac, dok se vraćao iz teretane.

Dejan Stanković Ždrokinac Privatna arhiva

On je pokušao da sedne na motor koji je vozio, međutim sekund kasnije prišao mu je muškarac koji je nosio fantomku na glavi i ispalio u njega pet metaka. Nakon što se srušio na pločnik, egzekutor ga je “overio” ispalivši u njega još pet hitaca.

Sumnjalo se da je motiv ubistva krvava osveta koja se dovodila u vezu sa likvidacijom Dejanovog sina Vojina, koji je ubijen 5. maja 2018. u sačekuši, usred dana u centru Kruševca.

Robija posle robije

Za ubistvo Ždrokinca sudi se vođi takozvanog kruševačkog klana Zoranu Jotiću Jotki, koji je, posle hapšenja u policijskoj akciji “Sablja” 2003. godine, bio osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog iznude i reketiranja, a sa robije je izašao marta 2018. godine.

Jotka je na sudu izjavio da nije ubio Dejana, i da mu je on bio prijatelj.

Dan nakon ubistva Ždrokinca, sedmog juna u Ćupriji ubijen je Predrag Milanović hicima u glavu i grudi.

Bavio se kikboksom, a jedno vreme je radio u Švajcarskoj, posle čega je u rodnom gradu otvorio kladionicu.

Očeva sudbina

Na svom profilu na društvenim mrežama ubijeni Predrag je zapisao citat:”Ja nisam loš čovek, za*ebo ne bih. Ali postajem sve gori jer ste tako to hteli!”

Zatim je 17. juna uveče Vidikovac potresla pucnjava u kojoj je ubijen Ognjen Ikač (22), zvani Kuki, navijač “Rada”, i sin takođe ubijenog Predraga Ikača, nekada suvlasnika kazina “Fer plej.”

Ikač je tog dana s prijateljima bio na groblju Orlovača, na šestomesečnom pomenu prijatelju Aleksandru Savkoviću, koji je ubijen 17. decembra 2017. godine ispred kluba Nana na Senjaku.

Ubistvo Siniše Milića Bosketa Printscreen/Youtube

Nakon toga se uputio u kafić Klagenfurt u ulici Vidikovački venac 73, gde je ostao do uveče. Oko 1.50 časova iza ponoći, u kafić je ušao naoružani muškarac sa kapuljačom, u pratnji još jedne osobe i pucao u Ikača, koji je krenuo da beži, ali je ubrzo izdahnuo.

Pročitajte još

Napadači su nakon pucnjave seli na skuter i pobegli.

Dva dana kasnije, 19. juna na Autokomandi eksplodirala je auto-bomba i raznela Sinišu Milića Bosketa (45), bliskog saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća.

Ubijeni Milić bio je ranije pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike