Okrenuo se protiv Belivuka, nabavio i snajper, pa ubijen i samleven u Ritopeku: Puki likvidiran iz bezobzirne osvete!

16.06.2022

06:45

0

Fotografisali Izmasakrirano telo Aleksandra Gligorijevića na kome su nožem na leđima urezali reči "Izdaja"

Okrenuo se protiv Belivuka, nabavio i snajper, pa ubijen i samleven u Ritopeku: Puki likvidiran iz bezobzirne osvete!
ritopek 24sedam-goran-sivcki-6_orig - Copyright 24sedam/Goran Sivački/ E-Stock

Aleksandar Gligorijević (42), poznatiji kao Puki, iz Odžaka, četvrta je zvanična žrtva klana Veljka  Belivuka i Marka Miljkovića. On je, prema navodima tužilaštva, ubijen 16. juna 2020. godine po istom scenariju kao i prve tri žrtve klana - Zdravko Radojević, Milan Ljepoja i Goran Veličković, ali i Lazar Vukićević.

Navodno, Belivuk i Miljković saznali su da Gligorijević suparničkoj navijačkoj grupi odaje informacije o njihovom kretanju, kao i da se planira njihovo ubistvo iz snajpera. Navodno je čak  za smaknuće Belivuka i nabavio snajper.

- Brate, ovaj me namestio… Ako sve bude ok za par dana ide u "klanicu" - javio je Belivuk jednom od svojih saradnika misleći na Gligorijevića, piše u optužnici podignutoj protiv grupe koju je predvodio Belivuk.

Svog vojnika Belivuk i Miljković su 16. juna 2020. godine na prevaru namamili pričom oko navodne povoljne kupovine droge da oko podneva dođe u Beton halu na sastanak sa Markom Budimirom, takođe optuženim u postupku protiv Belivukovog klana. Za to su koristili aplikaciju Skaj, a Gligorijevića su u međusobnoj komunikaciji zvali Ronin, što mu je i bio nadimak u kriptovanoj komunikaciji.

Posle izvesnog vremena, Budimir je odvezao Gligorijevića do kuće u Ritopeku, gde su već bili Belivuk, Vlade Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić i Miloš Budimir, koji su po prethodnom dogovoru stigli u pomenutu kuću u jutarnjim časovima.

"Izdaja" na leđima

Gligorijević je istog dana ubijen, i to, prema navodima optužnice, iz bezobzirne osvete. Telo su potom isekli na komade. Izmasakrirano telo na kome su nožem na leđima urezali reči "Izdaja" fotografisali su, a zatim telo isekli na manje delove i samleli u mašini.

Fotografije raskomadanog tela "u dva korita"

Bojan Hrvatin, koji je inače svedok-saradnik u slučaju Belivuk i nekadašnji član njegove grupe, drug je Budimirovog brata i nije prisustvovao ubistvu, ali je tužilaštvu ispričao šta se posle toga dogodilo. Hrvatin je, inače, nedavno pre tog događaja izašao iz zatvora, gde je odslužio kaznu za ubistvo i želeo da se priključi Belivukovom timu.

Sastao se sa Milošem Budimirom, Markovim bratom, koji mu je pokazao fotografije raskomadanog Gligorijevićevog tela koje se nalazilo "u dva korita" i objasnio da je ubijen jer je šefovima grupe radio o glavi.

Pošto je video fotografije, Hrvatin je zamolio Budimira da, kada budu ubijali sledeću žrtvu, obavezno pozovu i njega. "Ja sam mu tad rekao: 'Ajde vidi znaš malo, ono, ako bude tako nekad da učestvujem i ja' jer su bile neke priče da treba da se okrvimo, dok se ne okrvimo - nema tu poverenja. To je jednostavno tako na ulici", piše u zapisniku o saslušanju Hrvatina. Budimir mu je na to odgovorio: "Biće, biće toga još, imamo ih još.“

Samlevene delove tela bacili su u Dunav, a lične stvari Gligorijevića polili su benzinom i zapalili. Prostoriju u kojoj je zločin počinjen tretirali su različitim hemijskim sredstvima kako bi uništili tragove. Njihovo kretanje, međutim, snimale su sve vreme nadzorne kamere.

Belivuk i Miljković došli su navodno do saznanja da Gligorijević suparničkoj navijačkoj grupi odaje informacije gde se kreću i da planiraju da ih likvidiraju pucajući iz snajpera.

Gligorijević je 2004.godine bio osuđen na 15 godina zatvora kao pripadnik novosadske kriminalne grupe "Firma". U januaru 2020. godine imenovan je za predsednika FK Tekstilac iz Odžaka, a tokom godina bio je zadužen za navijače Partizana sa severa Srbije.

"Nevolja do nevolje"

Ako je suditi po Gligorijevićevim objavama na društvenim mrežama, tokom 2017. godine prišao je navijačkoj grupi koju je posle ubistva Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, preuzeo Belivuk i preimenovao je u „Principi”.

Foto: 24sedam/Printskrin
Kuća strave u Ritopeku gde su ubijane žrtve klana

Sedam meseci pre nestanka, Gligorijević je na Instagramu postavio fotografiju sa Veljkom Belivukom, uz reči: "I kad je radost i kad je tuga, budi uvek uz svog druga!!! IZ PRINCIPA”, na šta mu je jedan od korisnika ove društvene mreže uzvratio rečima: "Nevolja do nevolje."

Gligorijević je 2004. godine bio osuđen na 15 godina zatvora kao pripadnik novosadske kriminalne grupe "Firma". Na suđenju "veterničkoj grupi" Nenada Opačića, Gligorijević je za sebe rekao da je rob Miladina Suvajdžića, zvanog Ðura Mutavi, inače svedoka-saradnika. Kad ga je sudija pitao šta to znači, Gligorijević je rekao da je za njega nedeljno prodavao po pola kilograma heroina, a nije imao para da plati stan, jer je sav novac morao njemu da preda.

Tokom odsluđenja zatvorske kazne za pripadnost grupi "Firma", Gligorijević je, kako tvrde upućeni, u zatvoru upoznao neke od navijača Partizana, koji su ga povezali sa Belivukom i koji su se kasnije i sami priklonili "Principima".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike