“Braćo, hvala, od ovoga ne može bezobraznije”! Belivukov klan se hvalio kako je oteo i odrao navijača dok ih je pratio suparnički klan!

08.06.2022

10:25

0

Autor: 24sedam

Belivukov klan se preko Skaj aplikacije hvalio svirepim ubistvom navijača

“Braćo, hvala, od ovoga ne može bezobraznije”! Belivukov klan se hvalio kako je oteo i odrao navijača dok ih je pratio suparnički klan!
Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Iako su znali da im je suparnički "škaljarski" klan za petama, Veljko Belivuk i Marko Miljković su u avgustu 2020. godine ispred američke ambasade oteli i ubili navijača Nikolu Mitića, posle čega su se, porukama preko skaj aplikacije, zahvalili svojim saradnicima na bahatosti!

Mitić je otet 10. avgusta 2020. godine usred dana, i prvo mučen u tajnim prostorijama FK “Partizan”, a zatim sviremo ubijen u kući strave u Ritopeku.

Verujući da im je komunikacija preko Skaja sigurna, Belivuk i Miljković su se nakon ovog zločina zahvalili svojim saradnicima na obavljenom poslu.

Motiv ubistva Mitića, prema navodima optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal,  bio je to što su pripadnici klana primetili da prati Belivuka i Miljkovića. Organizovali su kontrapratnju i oteli ga, a on im je navodno priznao da ga je poslao Lazar Vukićević, koji je kasnije namamljen i ubijen.

-Svaka čast svima. U sred belog dana, pred ljudima, nema bezobraznije, napisao je Belivuk, koji je potom sa Miljkovićem otputovao u Tursku na odmor.

Zatim je Belivuk ostalim pripadnicima grupe dao instrukcije kako da se ponašaju.

- Braćo moja draga, ja još jednom da vas pozdravim sve, da se zahvalim svima, samo pametno sada, nema ukrštanja svih nas zajedno, nego malo da se pripazimo, zbog murije dok ne prođe samo vrućina, a čim bude prošla vrućina, nastavljamo gde smo stali. Ovo danas nema dalje, ovo je nešto što se ne dešava, rade nas brate šest meseci, mi jedan dan uzmemo da ih radimo i oderemo im čoveka… Ovo zemunci nisu radili, ova naša braća starija što se kaže, ne rade, neka, malo nam skače moral, najbitnije da ostane ovako, da ceo grad, svi živi znaju za Kratosa (Marka Miljkovića prim. aut) i mene, nek nas rade, mi smo naučili da se pazimo, imamo brate i finansije i logistiku da se pazimo.

Nikola Mitić / Nestali Srbija
Nikola Mitić otet i svirepo ubijen

Belivuk i Miljković nisu prisustvovali mučenju Nikole Mitića u Ritopeku, ali su ih pripadnici grupe koji su bili tamo izveštavali o jezivim detaljima.

U optužnici se navodi da su oni izdavali naređenja preko skaja kako da ga tuku i muče, pošto je prethodno priznao da ga je da ih prati poslao Lazar Vukićević. Kako se navodi, optuženi Srđan Lalić i Miloš Budimir su mu odsekli prst na nozi, a tokom mučenja je više puta gubio svest. Lalić i Budimir su ga potom udavili stezanjem kabla oko vrata, a potom mu nožem presekli vrat.

Lalić je, prema navodima tužilaštva, poslao poruku da su nesrećnog Mitića tako mučili da su ga faktički dva puta ubili.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike