Krvava godišnjica: Opačići likvidirani posle proslave 22 godine braka! Ubica nađen predoziran u Češkoj

28.02.2022

07:00

1

Zavera protiv Opačića skovana u zatvoru u Sremskoj Mitrovici gde je robijao kao vođa "veterničkog klana"

Krvava godišnjica: Opačići likvidirani posle proslave 22 godine braka! Ubica nađen predoziran u Češkoj
Nenad i Jasmina Opačić i mesto zločina u Novom Sadu - Copyright YouTube/ RUDAR 7

Nenad Opačić (54), vođa "veterničkog klana", i njegova supruga Jasmina (46) likvidirani su 28. februara 2015. godine u novosadskom Novom naselju. Nenad je u ubijen sa pet, a Jasmina sa tri hica, u noći kada su proslavljali godišnjicu braka.

Kobne večeri, nešto pre 20 časova, Opačići su stigli u novosadski restoran „Akva Dorija“, gde su im društvo pravili Nenadov mlađi brat i Jasminina kuma, koja je svedok dvostrukog ubistva. Uz večeru i tamburaše obeležili su 22 godine braka, koji je većim delom prošao u razdvojenosti supružnika, jer se Opačić kao osuđeni vođa "veterničkog klana" nalazio na dugogodišnjoj robiji u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, sa koje je u vreme smrti izašao na dopust.

Posle slavljeničke večere, otišli su do kafića na SPENS-u, a zatim su Jasmina i kuma jednim kolima otišle kući, dok je Nenad odvezao brata i prijateljicu u Veternik.

Po povratku, Opačića su ispred ulaza čekale supruga i kuma. U momentu kada su krenuli prema ulazu, iza ćoška, iz pravca Bulevara Jovana Dučića, u susret mu je došao muškarac visine oko 180 centimetara. Na sebi je imao jaknu sa kapuljačom navučenom preko glave. Muškarac se teturao i delovao je kao da je pijan.

U momentu kad im je prišao na dva metra, izvadio je već repetiran pištolj i pucao u Opačića, ispalivši nekoliko metaka. Ranjeni Nenad se posle prvih hitaca zateturao i pao između dva parkirana automobila. Dok je ležao, pucano mu je i u glavu.

Izbezumljena supruga potrčala je za ubicom uz vrisak: "Šta si to uradio, šta si to uradio?!” U tom trenutku, on se okrenuo i ponovo zapucao, u nameri da je zaplaši, a onda je hladnokrvno još dva puta povukao obarač i pogodio ju je u obraz.

Nenad Opačić Foto: IN4S
 

Bila je živa neko vreme, a izdahnula je tokom transporta do bolnice. Ugušila se u krvi.

Smrti je poštedeo njihovu kumu, svedoka zločina.

Opačićeva likvidacija skovana je u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, gde je izdržavao višegodišnju robiju. Sukobio se, kako se veruje, sa Daliborom Nišavićem Čodom, nekadašnjim visokopozicioniranim pripadnikom "zemunskog klana", koji je i sam izdržavao kaznu.

S obzirom na to da su obojica bili pripadnici "zemunskog klana", Nišavić i Opačić su se u početku družili na robiji. Čak su zajedno organizovali proteste robijaša, prvo u KPD Sremska Mitrovica, a onda i u ostalim srpskim kaznionama.

U jednom momentu su se posvađali, a onda mu je Nišavić okrenuo leđa i počeo da kuje planove kako da ga ubije. Veruje se da je razlog bila kontrola trgovine narkoticima, ne samo u Vojvodini, već i Srbiji, kao i organizovanje tranzita droge preko naše zemlje ka zapadnoj Evropi.

Printscreen / Youtube / Instagram
 

Mnogi su Opačića upozoravali da se čuva i da se ne šeta slobodno, ali on nije verovao da će suparnik smeti da udari na njega. Upravo to se, međutim, dogodilo.

Pola godine nakon ubistva supružnika, Janoš Šnajder (35), zvani Jančika i Pendula, za koga je na osnovu DNK tragova nađenih na mestu zločina utvrđeno da je on izvršilac ove dvostruke likvidacije, pronađen je mrtav u Češkoj.

Šnajder je umro od predoziranja drogom. Više godina je proveo na izdržavanju zatvorskih kazni u požarevačkoj "Zabeli", ali i u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Tu je i upoznao Opačića, sa kojim je imao korektan odnos.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike