Vođa krimi grupe iz "maseratija" drugovao sa zloglasnim klanom "Firma": Hapšen sa osumnjičenim za ubistvo Opačića i novosadskog boksera

04.06.2022

19:00

0

"Pretpostavlja se da su bili vezani samo zbog trgovine narkoticima, ali kad jednom uđete u priču u kojoj se vodi rat između klanova, ne možete samo da stojite i gledate"

Vođa krimi grupe iz "maseratija" drugovao sa zloglasnim klanom "Firma": Hapšen sa osumnjičenim za ubistvo Opačića i novosadskog boksera
New Project(4) - Copyright Foto: Youtube/Rudar/Facebook/Dimce kimov

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani članovi kriminalne grupe kod kojih je pre dva dana pronađeno ukupno 8 kilograma marihuane, dva pištolјa, oko 30.000 evra i vagica za precizno merenje, a na čijem je čelu Dimče Kimov, dobro poznat srpskoj policiji kao i njegovi verni prijatelji.

Ova kriminalna grupa uhapšena je nakon višemečnog operativnog rada Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, dok se Kimov tereti i za krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Grupa je "pala" tako što su presretnuti u automobilu marke "maserati", a koji im je privremeno oduzet.

Naime, Kimov je policiji poznat još od 1998. godine, kada je prvi put privođen zbog posedovanja eksplozivnih naprava. Kod njega je tada pronađena bomba. U godinama koje su potom usledile, nizala su se njegova hapšenja, a protiv njega su donete čak tri presude zbog dilovanja droge.

Šest godina od prvog hapšenja, 2004. godine, Kimov je priveden i kao makro. On je tada osuđen na četiri godine zatvora jer je bio označen kao pripadnik desetočlane grupe iz Pančeva koja je devojke iz Srbije preko Hrvatske prebacivala u severnu Italiju, gde su bile prisiljavane da rade kao prostitutke.

Već prepun dosije Kimova dobio je još jednu krivičnu prijavu 2007. godine, kada je hapšen zbog posedovanja 600 grama kokaina.

Ipak, ono što je zanimljivo je da je sa njim tada bio Jovica Radonjić, koji je ubijen 2015. godine na Zvezdari, a koji se sumnjičio da je organizovao ubistva vođe "veterničkog klana" Nenada Opačića (54), koji je ubijen samo dva meseca pre Radonjića, ali i novosadskog boksera Uglješe Ljubojevića koji je bio član Opačićevog obezbeđenja i ubijen je 2003. godine.

Foto: Facebook/ Dimce Kimov
 

Srpska policija je tada sumnjala na Radonjića, koji je navodno radio po nalogu ili u dogovoru sa vođom zloglasnog klana "Firma" Miladinom Suvajdžićem, poznatijim kao Đura Mutavi. Radonjić je i sam bio pripadnik klana. Međutim, on je oslobođen ovih optužbi zbog nedostatka dokaza. Tužilaštvo je u početnoj fazi istrage ova ubistva pripisivalo ratu klanova u Novom Sadu.

- Kimov je uvek bio tu negde uz Radonjića. Pretpostavlja se da su bili vezani samo zbog trgovine narkoticima, ali kad jednom uđete u priču u kojoj se vodi rat između klanova, ne možete samo da stojite i gledate - kaže izvor portala 24sedam upoznat sa slučajevima hapšenja Radonjića i Kimova.

Kako kaže, Kimov je samo uspeo da se njegovo ime nikada ne dovede u vezu sa bilo kakvim likvidacijama, ali "društvo nije birao".

Krvava godišnjica braka za Opačića i njegovu suprugu

Nenad Opačić i njegova supruga Jasmina (46) likvidirani su 28. februara 2015. godine u novosadskom Novom naselju. Nenad je u ubijen sa pet, a Jasmina sa tri hica, u noći kada su proslavljali godišnjicu braka.

Opačićeva likvidacija je, kako je kasnije utvrđeno, skovana u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, gde je izdržavao višegodišnju robiju. Sukobio se, kako se veruje, sa Daliborom Nišavićem Čodom, nekadašnjim visokopozicioniranim pripadnikom "zemunskog klana", koji je i sam izdržavao kaznu.

Printscreen / Youtube / Instagram
Jasmina Opačić

S obzirom na to da su obojica bili pripadnici "zemunskog klana", Nišavić i Opačić su se u početku družili na robiji. Čak su zajedno organizovali proteste robijaša.

U jednom momentu su se posvađali, a onda mu je Nišavić okrenuo leđa i počeo da kuje planove kako da ga ubije. Veruje se da je razlog bila kontrola trgovine narkoticima, ne samo u Vojvodini, već i Srbiji, kao i organizovanje tranzita droge preko naše zemlje ka zapadnoj Evropi.

Pola godine nakon ubistva supružnika, Janoš Šnajder (35), zvani Pendula, za koga je na osnovu DNK tragova nađenih na mestu zločina utvrđeno da je on izvršilac ove dvostruke likvidacije, pronađen je mrtav u Češkoj.

Novosadski bokser likvidiran u sačekuši

U pucnjavi na uglu ulica Kisačke i Branka Radičevića u Novom Sadu u blizini restorana "Verige", 2003. godine je ubijen Uglješa Ljubojević (23) bokser iz Veternika.

Smrtonosni hici mladića su pogodili dok je sedeo na mestu suvozača, dok njegovi drugovi koji su bili na mestu vozača i na zadnjem sedištu nisu povređeni.

U pitanju je bila klasična sačekuša po uzoru na beogradske, a kasnije su se pojavile informacije da je upravo Uglješa bio žrtva rata između "veterničkog klana" i klana "firma" jer je bio šef obezbeđenja Nenadu Opačiću.

Nakon ove likvidacije ulični jezici su osumnjičili Đuru Mutavog i Radonjića, jer se Opačić tada još uvek nije priklonio "zemunskom klanu", ali su ove sumnje samo na tome i ostale. Ljubojevićev ubica nikada nije pronađen.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike