Još jedan pokušaj da se održi suđenje klanu Veljka Belivuka: Da li je Mesar angažovao advokata?

13.06.2022

07:45

0

Autor: Lj.K.

Tri puta je propao pokušaj da se održi pripremno ročište

Još jedan pokušaj da se održi suđenje klanu Veljka Belivuka: Da li je Mesar angažovao advokata?
Copyright 24sedam/Mup

Pred Specijanim sudom u Beogradu za danas je zakazano novo pripremno ročište u postupku protiv grupe Veljka Belivuka zbog pet ubistava.

Prethdoni pokušaj da se održi pripremno ročište 24. maja propao je jer je drugooptuženi Marko Miljković otkazao punomoćje svom advokatu i tako ostao bez odbrane na ovom ročištu.

Naime, Marko Miljković je jedini ostao bez odbrane, jer je otkazao punomoćje Nikoli Ristoviću, koji je ostao kao jedini njegov branilac, nakon hapšenja advokata Dejana Lazarevića koji je 14. aprila uhapšen kao deo organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

Pripremno ročište odlagano je već dva puta - prvi put zbog zahteva za izuzeća postupajućih sudija i tužilaca, a drugi put krajem aprila zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac Belivuka, Miljkovića i drugih optuženih.

Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšeni su 4. februara prošle godine pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Parizanove navijačke grupe "Principi".

Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

E-Stock
 

U međuvremenu je Specijalni sud potvrdio drugu po redu optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal kojom se Veljko Belivuk, Marko Miljković i još deset pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

Ubistvo Beograđanina Nikole Mitića (33) i Gorana Mihajlovića (21) šesti su, odnosno sedmi zločin za koji Tužilaštvo za organizovani kriminal ima dokaze da je počinio klan Veljka Belivuka.

24sedam/Goran Sivački/Printscreen/Pixabay
"Kuća strave" u Ritopeku

U naredbi za sporovođenje istrage stoji da su Mitića oteli, mučili i zverski ubili, nezvanično, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Senad Rešović, Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin, Vladan Draganić i Dejan Tešića.

Mihajlović je, prema navodima krivične prijave, namamljen i odveden u "kuću strave" u Ritopeku. Navodno je tamo otrovan, a zatim spakovan u džak i u kamionu sa peskom prebačen u Surduk.

U tom mestu je spaljeno njegovo telo na lomači od guma i ćumura, a ostatke je potom, kako se sumnja, Belivuk macolom isitnio. Prema rečima izvora, spakovali su ostatke u džakove i bacili ih u Dunav sa Pupinovog mosta.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike