Potvrđena druga optužnica: Belivukov klan tereti se za još dva ubistva!

06.06.2022

13:43

0

Imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u roku od tri dana

Potvrđena druga optužnica: Belivukov klan tereti se za još dva ubistva!
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Specijalni sud potvrdio je drugu po redu optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal kojom se Veljko Belivuk, Marko Miljković i još deset pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe terete  za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine. 

Protiv ovog rešenje, okrivljeni i njihovi branioci mogu da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u toku od tri dana od dana prijema rešenja.

Ubistvo Beograđanina Nikole Mitića (33) i Gorana Mihajlovića (21)  su šesti odnosno sedmi zločin za koji Tužilaštvo za organizovani kriminal ima dokaze da je počinio klan Veljka Belivuka.

U naredbi za sporovođenje istrage stoji da su Mitića oteli, mučili i zverski ubili, nezvanično, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Senad Rešović, Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin, Vladan Draganić i Dejan Tešića.

Mihajlović je, prema navodima krivične prijave namamljen i odveden u kuću strave u Ritopeku. Navodno je tamo otrovan, a zatim spakovan u džak i u kamionu sa peskom prebačen u Surduk.

U tom mestu je spaljeno njegovo telo na lomači od guma i ćumura, a ostatke je potom kako se sumnja, Belivuk macolom isitnio. Prema rečima izvora, spakovali su ostatke u džakove i bacili ga u Dunav sa Pupinovog mosta

Bonus video


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike