Sudija "doskočila" Miljkoviću, a onda se Belivuk javio za reč: Hoće nazad u ćeliju, nije mu dobro! Čeka se lekar

13.06.2022

13:25

0

Razdvojen sudski postupak protiv najbližeg saradnika vođe "Principa"

Sudija "doskočila" Miljkoviću, a onda se Belivuk javio za reč: Hoće nazad u ćeliju, nije mu dobro! Čeka se lekar
Copyright Miljković i Belivuk Printscreen

Predsednica sudskog veća Specijalnog suda koja sudi Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i tridesetorici pripadnika njihovog klana za sedam ubistava i otmica, sprečila je danas još jedan pokušaj optuženih da odlože pripremno ročište tako što je protiv jednog od optuženih razdvojila sudski postupak.

Sudsko veće donelo je odluku da se postupak protiv Marka Miljkovića razdvoji kako bi se iz petog puta konačno održalo pripremno ročište, a nakon toga stkli uslovi da počne suđenje ovoj zlogalasnoj kriminalnoj grupi.

Miljković je nekoliko puta otkazivao punomoćje svojim advokatima i time onemogućavao da se pripremno ročište održi.

Kada je sudsko veće, nakon polusatne pauze donelo odluku o radvajanju postupka, za reč se javio prvooptuženi Veljko Belivuk koji je rekao da mu nije dobro i da ne može da prisustvuje ročištu, tražeći da ga vrate u pritvorsku jedinicu Specijalnog suda.

Njegov zahtev je prihvaćen, on je vraćen u ćeliju i trenutno se čeka da ga pregleda zatvorski lekar.

Prvo ročište je odloženo kada je Dejan Lazarević, tadašnji advokat Belivuka i Miljkovića tražio izuzeće sudije, tužioca i predsednika suda, dok je drugi put odloženo jerje Lazarević u međuvremenu uhapšen kao pripadnik Šarićeve kriminalne grupe.

Treći pokušaj da se pripremno ročište održi propao je jer je Marko Miljković otkazao punomoćje advokatu koji je preuzeo njegovu odbranu.

Njegov novi advokat je Milenko Cvijović, kome još nije zvanično potpisao punomoćje, a koji je tražio odlaganje suđenja od 60 dana kako bi se upoznao sa predmetom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike