Moler raznet u pikapu: Krenuo da kreči, pa likvidiran zbog zelenašenja i osvete

13.06.2024

08:00

0

Delovi vozila leteli 40 metara, a bombaš ubica Slobodana Trninića još nepoznat

Moler raznet u pikapu: Krenuo da kreči, pa likvidiran zbog zelenašenja i osvete
Slobodan Trninić - Copyright YouTube/RTS

Slobodan Trninić (50), iz Mačvanskog Prnjavora kod Šapca, poginuo je pre sedam godina u eksploziji bombe koja je bila podmetnuta pod njegov automobil, a eksplodirala je dok je vozilo bilo u pokretu. Detonacija je odjeknula u 8.15 na magistralnom putu Šabac - Loznica, u blizini Trninićeve kuće i kafane "Kod Lepice". Žrtva je odranije bila poznata policiji sa podebljim kriminalnim dosijeom.

Automobil je u eksploziji potpuno uništen, a delovi su leteli i do 40 metara. Meštani su odmah pritrčali u pomoć Trniniću, koji je davao znake života sve do dolaske Hitne pomoći. Na putu do bolnice, preminuo je. Imao je teške povrede glave, karlice, obe potkolenice i unutrašnje krvarenje.

Dve žrtve bombaša

U šabačkom kraju još dve osobe su likvidirane postavljanjem bombe pod automobil. Šapčanin Dušan Rosić (37) nastradao je u oktobru 2009, a tri godine kasnije, u aprilu, poginuo je Rade Maksimović (33). U oba slučaja eksploziv je aktiviran toplotom auspuha. Rosić i Maksimović dovođeni su u vezu sa šabačkim podzemljem.

Trninić je tog 13. juna 2017. godine ujutru krenuo na posao da kreči jednu kuću u selu Zminjak, budući da je radio kao moler. Startovao je pikap, ali je na nekoliko stotina metara od kuće, kad je iz ulice u kojoj je živeo skrenuo na glavni put, aktiviran eksploziv podmetnuta ispod sedišta.

Meštani pričaju da su delovi vozila leteli 40 metara, a da su Trninića, teško povređenog i bez odeće, našli u jarku, jer ga je eksplozija bukvalno katapultirala.

Ubijen iz osvete?

- Čula sam prvo sirenu i pomislila da neko nekog pretiče, a onda je usledila eksplozija. Mislila sam da je sudar. Istrčala sam iz kuće. Prizor je bio stravičan! Delovi automobila bili su svuda po putu, bio je jak dim. Prišla sam zajedno sa komšijama, koje su izletele iz kuća, i zatekla Bobana u jarku. Nije imao na sebi odeću, samo čarape, sav je bio krvav, malo je pomerio ruku, nije se čuo... - pričala je jedna meštanka Prnjavora čija se kuća nalazi blizu mesta gde je eksplodiralo Trninićevo vozilo.

Eksplozija se čula kilometrima daleko, a čudo je da niko drugi nije stradao osim Trninića.

Ranjen kao upozorenje

Bomba pod automobil nije bila prvi napad na Trninića. U februaru 2016. godine na njega su pucali, ali je svima pričao da se sam ranio. Smatraju da je ranjen u znak upozorenja, ali da iz straha nije smeo policiji da ispriča šta se dogodilo.

Moler Trninić odranije je poznat policiji zbog zelenašenja i nedozvoljenog držanja oružja. Kao mogući motiv ubistva pominjani su upravo neraščišćeni računi zbog zelenašenja.

Devedesetih godina hapšen je zbog posedovanja oružja, a potom je 2002. osumnjičen za pokušaj ubistva. Hapšenje je izbegao begom u Nemačku, gde je kasnije uhapšen i izručen Srbiji. Iz zatvora je izašao 2015, a u februaru 2016. godine je ranjen.

Istražitelji su verovali da je motiv eksplozije zapravo osveta za pokušaj ubistva, zbog čega je Trninić i bio u zatvoru. Nekoliko godina ranije je pucao u D. T. iz Prnjavora, koji je zbog zadobijenih rana ostao invalid. Pucnjavi je, navodno, prethodilo duže maltretiranje. Da stvar bude zamršenija, D. T. se takođe bavi zelenašenjem.

Izručen iz Nemačke

Taj D. T. koji je maltretirao Trninića u lokalnom kafiću, kako su ispričali meštani, prethodno je do smrti tukao starijeg čoveka dok je slavio rođenje unučeta. Trniniću je pukao film. Nije više mogao da to trpi, pa mu je pucao u stomak i noge. Nasilnik je ostao invalid, a Trninić je pobegao prvo u Bosnu, a zatim u Nemačku, gde je radio kao moler.

Tamo je i uhapšen i izručen Srbiji gde je odležao četiri godine zatvora. Kad je izašao iz zatvora strahovao je za život. Nije izlazio u selo, a slobodno vreme je mahom provodio sa vinogradarima u Gajevcu.

Nije odbacivana ni mogućnost da je bombaš koji je podmetnuo eksploziv ispod Trninićevog automobila došao iz BiH, udaljene samo nekoliko kilometara od Prnjavora, i da se odmah posle toga vratio.

Ova eksplozija nikad nije rasvetljena, a počinioci nisu otkriveni ni uhapšeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike