Niški kik-bokser likvidiran iz četvrtog pokušaja: "Sačekuša" za Miloša, osmorica Bugara optužena za pomaganje!

03.06.2022

06:00

0

Savić navodno bio član jedne od kriminalnih grupa, koja je prodavala drogu i bavila se zelenašenjem i iznudama

Niški kik-bokser likvidiran iz četvrtog pokušaja: "Sačekuša" za Miloša, osmorica Bugara optužena za pomaganje!
milos savic ubistvo jutjub juzne vesti (22) copy - Copyright Printscreen/YouTube/Juznevesti/Rudar7

Niški kik-bokser Miloš Savić likvidiran je u klasičnoj "sačekuši" pre osam godina u tom gradu. Godinu i po dana kasnije, u Bugarskoj su optužena osmorica zbog učestvovanja u ubistvu Savića. Uhapšeni su u akciji "Balkanija", a terete se da su obezbedili "audi A6", iz koga je pucano.

Miloš, koji je tada imao 29 godina ubijen je 2. juna 2014. godine u 22.25 časova ispred teretane „Elid“ u Ulici 21. maj u Nišu. Ubica je, kako saznajemo, sačekao da Miloš izađe sa treninga uđe u parkirani beli "BMW ", beogradske registracije, a zatim u njega ispalio najmanje osam metaka. 

Printscreen/YouTube/ Rudar7
 

Odmah posle atentata, nekih 500 metara dalje u Bulevaru Nemanjića kod zgrade broj 78, zapaljen je automobil "audi A6". bugarskih registracionih oznaka. Kako se nezvanično čulo posle zločina, zapaljeni „audi“ je ukraden u Smederevu i korišćen je za ubistvo, iako se u prvi mah verovalo da je taj automobil pripadao ubijenom Saviću, jer je i on vozio isti takav.

Savić je trenirao kik-boks i redovno išao u teretanu. Važio je za momka sa vrućeg niškog asfalta i navodno je bio član jedne od kriminalnih grupa u Nišu, koja je prodavala drogu i bavila se zelenašenjem i iznudama. Dobri poznavaoci prilika u niškom kriminalnom miljeu tvrde da je bio je jedan od najvećih kamatara u gradu.

Kao mogući motiv za atentant na Savića, pominjalo se razračunavanje niških kriminalnih grupa, ali nije isključivana ni osveta nekog od dužnika.

Vriska i povici

Stanare obližnje zgrade uznemirila je pucnjava i zatresli su im se prozori.

- Gledala sam TV program kad su se začuli pucnji. Zatresli su mi se prozori. Začuli su se vrisci. Onda sam čula de neki dečko viče: "Ubiše Miloša. Zovite Hitnu pomoć i policiju“. Pogledala sam kroz prozor i videla da su otvorena vrata tog belog automobila i da neko sedi na mestu vozača. Nisam smela da otvaram prozor. Policija je došla pola sata kasnije - potreseno je ispričala Lozanka Vasiljević, stanarka zgrade u čijem dvorištu se dogodilo ubistvo.

Automobil buknuo i eksplodirao

Sa druge strane, stanari zgrade u Bulevaru Nemanjića, svedočili su da su videli na parkingu "nekog dečka sa kapuljačom kako je nekom tečnošću, najverovatnije benzinom, polio automobil, a onda ga i zapalio".

- Vozilo je vrlo brzo buknulo i eksplodiralo. Svi smo se uplašili. Komšinica je zvala vatrogasce. Došli su brzo i ugasili požar - pričali su tada uznemireni stanari.

Ona je dodala da je taj prostor osvetljen, da tu uvek ima mnogo mladih, jer dolaze i odlaze iz teretane i fitnes kluba, kao i da postoji kamera, koja je postavljena prema ulazu u klub.

- Žao mi je što je taj mladić ovako ubijen. Ne znam šta je bio, ali pitam se šta treba da bude da bi ga neko ovako ubio - tužno je rekla ona.

Printscreen/YouTube/Juznevesti
 

I ostali stanari te zgrade svedoče da se čulo više metaka, da su im se zatresli prozori, kao i da nisu smeli da otvaraju prozore i gledaju šta se dešava. 

- Čula sam pucnje, ispao mi je tablet iz ruku. Prišla sam prozoru i kroz zavesu videla da je neki mladić ubijen. Čula sam vriske, povike... Nisam videla ubice, niti da je neko otišao sa mesta ubistva - isppričala je  jedna mlađa stanarka.

Meta i ranije

Na Savića su pre ovog kobnog napada pokušana tri atentata. Dve godine pre likvidacije, teško je ranjen kad je na njega ispaljen rafal u "sačekuši" ispred diskoteke „Studio“ u Prijezdinoj ulici. Na Miloša su pucali napadači iz „"audija karavan", hicima iz  automatske puške "kalašnjikov", dok je sedeo u džipu "porše kajen", kosovsko-mitrovačke registracije.

Policija tada nije pronašla napadače. U toj diskoteci četiri godine pre nego što je ubijen, dva puta ga je nožem ubo u stomak Aleksandar Kostić, ali je Savić i to preživeo, a pet godina pre toga u Savićevom stanu prijatelj mu je pucao u vrat.

Iako je akcija u kojoj su uhapšeni Bugari izvedena početkom godine, posle saznanja da su Bugari učestvovali u zločinu u Nišu, tu informaciju su bugarske vlasti saopštile tek nekoliko meseci kasnije. Oni su optuženi zbog obezbeđivanja automobila iz koga je pucano na Savića.

Miloš Savić je, po receptu "zemunskog klana", ubijen posle tri pokušaja, a ubice su pobegle "audijem A6", bugarskih registarskih oznaka, koji je posle nekoliko minuta zapaljen i dignut u vazduh nekoliko ulica odatle.

Povod da se u bugarskim medijima objavi informacija o akciji "Balkanija" bila je nagrada, koju su dobili pripadnici njihove policije od Centra za sprovođenje zakona u Jugoistočnoj Evropi. Nagrađeni su upravo za otkrivanje osoba koje su učestvovale u ubistvu Miloša Savića.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike