Prijatelj Arkanovog telohranitelja ubio jednog od glavnih dilera heroina u Beogradu: Bivši pripadnik JSO dobio 15 godina robije!

01.06.2023

08:00

0

Predrag Dangubić, bivši pripadnik "crvenih beretki", ispalio osam hitaca u Radovana Laketića

Prijatelj Arkanovog telohranitelja ubio jednog od glavnih dilera heroina u Beogradu: Bivši pripadnik JSO dobio 15 godina robije!
Ilustracija - Copyright Ilustracija/Marija Mladjen/ATAImages/MUP

Pljevljak Radovan Laketić (37), jedan od glavnih dilera heroina u Beogradu, ubijen je na današnji dan pre tačno pet godina, ispred zgrade u kojoj je živeo u naselju Veljko Vlahović na beogradskom Voždovcu. Telo žrtve pronašli su prolaznici ujutru oko 11 časova, a pretpostavljalo se da je ubijen bar 10 sati ranije, tokom noći. Nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije Predrag Dangubić (49) pravosnažno je osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Pljevljaka.

Zločin se dogodio u jedan sat posle ponoći 1. juna 2018. godine, kada je, kako je dokazano tokom suđenja, Dangubić prišao Laketiću i u njega ispalio osam hitaca iz pištolja.

printscreen/MUP
Radovan Laketić

Bivši pripadnik "crvenih beretki" čekao je Laketića na parkingu, i kad je Pljevljak parkirao vozilo i izašao iz njega, pričajući mobilnim telefonom, Dangubić mu je prišao s leđa i u njega sasuo osam metaka.

Laketić je tada počeo da beži, a Dangubić je nastavio da ga prati i da puca. Radovan je pao potrbuške pored drveta i tada mu je Dangubić prišao i pucao mu u glavu, a zatim pobegao. Uhapšen je mesec i po posle zločina.

Šest meseci pre nego što je ubijen, Laketić je izašao iz zatvora, gde je odležao desetogodišnju kaznu na koju je 2010. osuđen zbog trgovine drogom. On je do 2013. godine bio u zatvoru u Sremskoj Mitrovici, a posle toga je kao crnogorski državljanin prebačen u tu državu, gde je odslužio kaznu do kraja.

Ranac pun heroina

Operativni podaci pokazali su da Laketić nije radio s većim narko-dilerima, već sam. Ranije je sumnjičen da je jedan od najvećih trgovaca heroinom, ali nikada nije pronađena veza između njega i većih bosova u tom poslu.

Poznanstvo sa Veljkom Belivukom i Saletom Mutavim

Ubijeni Laketić poznavao se sa Veljkom Belivukom, ali i sa Aleksandrom Stankovićem, poznatijim kao Sale Mutavi. Laketić je prijateljima pričao da se sa Stankovićem i Belivukom poznaje još iz perioda pre nego što je uhapšen zbog šverca heroina u Beogradu. Bio je navodno blizak i jednoj navijačkoj grupi, a radio je i kao obezbeđenje u poznatim diskotekama.

Uhapšen je 2009. godine na Banjici, kada su u Laketićevom rancu pronađeni dva kilograma heroina, paracetamol i kofein. U njegovom stanu pronađeno je još 25 paketa sa više od 19,5 kilograma heroina, sedam paketa sa 6,4 kilograma paracetamola i kofeina, blizu pola kilograma kokaina, osam grama hašiša, 25 grama laktoze za miksovanje, dva miksera s tragovima heroina i digitalne vage za precizno merenje.

Printscreen/Google Maps
Mesto na kom je nađeno telo Radovana Laketića

Predrag Dangubić, bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije, s druge strane, blizak je prijatelj nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, Zvonka Mateovića, sa kojim je redovno viđan u društvu. Prisustvovao je čak i suđenjima za trostruko ubistvo u "Interkontinentalu" kada su osim Arkana ubijeni i Milenko Mandić i Dragan Garić.

Da li je zvanično bio zaposlen kao Mateovićev telohranitelj ili mu je samo dugogodišnji prijatelj, nikada nije razjašnjeno do kraja, ali jeste bio uz njih, naročito dok je trajao sudski postupak za ubistvo Ražnatovića. Dolazio je redovno sa Mateovićem na suđenja.

Pozlilo mu na saslušanju

Dangubić je nekada bio aktivni pripadnik MUP Srbije, zaposlen u JSO. U "crvenim beretkama" je bio od 1997. do 2003. godine, kada je jedinica rasformirana. Kasnije je konkurisao i za Protivterorističku jedinicu, ali nije primljen, jer nije prošao bezbednosnu proveru.

Printscreen/Google Maps
Zgrada u kojoj je stanovao Radovan Laketić i ispred koje se dogodilo ubistvo

U momentu kad je ubijen Laketić, Dangubić je slovio za visokopozicioniranog člana jedne ozbiljne kriminalne grupe, a pretpostavljalo se da je motiv ubistva Laketića sukob oko prodaje droge. Bio je i suvlasnik jednog kafića u Beogradu.

Na saslušanju u policiji, posle hapšenja, njemu je pozlilo, jer odranije ima zdravstvene tegobe, ali mu je posle ukazane lekarske pomoći bilo bolje. On je kratko izjavio da nema nikakve veze sa ubistvom Laketića, ali da se loše oseća i da nije u stanju da iznosi odbranu.

Zvonko Mateović, da podsetimo, saslušavan je tokom postupka za ubistvo u "Interkontinentalu" kao ključni svedok trostrukog ubistva. On je u sudnici prepoznao Dobrosava Gavrića kao ubicu Ražnatovića, Mandića i Garića. Njegov rođeni brat Dalibor Mateović ubijen je 2004. u Beogradu, a bivši Arkanov telohranitelj izjavio je tokom postupka koji se vodio protiv bivšeg pripadnika "crvenih beretki" Željka Simeunovića za tu likvidaciju da je njegov brat ubijen zbog toga što je on svedok ubistva u elitnom hotelu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike