Ko je “škaljarac” raznet jutros u Podgorici: Sa robije tukao sudiju koji je u zatvor poslao ubice inspektora Šćekića i urednika “Dana”

17.01.2022

11:29

0

Autor: 24sedam

Jasmin Šahović prepoznat u policiji kao jedan od napadača na sudiju, iako se u to vreme vodio da je u zatvoru u Spužu

Ko je “škaljarac” raznet jutros u Podgorici: Sa robije tukao sudiju koji je u zatvor poslao ubice inspektora Šćekića i urednika “Dana”
uviđај pucnjava ubistvo (5) - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Navodni pripadnik škaljarskog kriminalnog klana Jasminko Šahović stradao je danas oko 10 časova u eksploziji automobila cetinjskih tablica, u naselju Tološi u Podgorici.

Stradali Šahović se 2017. godine našao u centru skandala kada ga je prebijeni bivši sudija, a sad advokat, Lazar Aković označio kao jednog od napadača, u vreme kada je Jasmin robijao u Spužu!

Aković je na prepoznavanju u policiji sa stoprocentnom sigurnošću tvrdio da je Šahović jedan od batinaša koji ga je metalnom šipkom tukao aprila 2016. godine.

U otpusnom listu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, koji je u to vreme dostavljen crnogorskim medijima, potvrđeno je da je Šahović u periodu od 1. decembra 2015. do 5. maja 2016. bio u zatvoru u Spužu na izdržavanju zatvorske kazne.

To je značilo da je neko omogućio Šahoviću da inkognito napusti zatvor, odnosno da ima alibi u slučaju da napolju počini neko krivično delo.

Lazar Aković je do 2009. godine bio sudija podgoričkog Višeg suda.

Sudio je i u postupku za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića i u postupku za ubistvo urednika “Dana” Duška Jovanovića, u kojima je izrekao osuđujuće presude.

Iste godine kada je donio te dve presude - 2009, podneo je ostavku na funkciju sudije i saopštio da se povlači “jer ne prihvata bilo čije ultimatume, pritiske, pretnje i zastrašivanja”.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike