Zoran Marjanović izjasnio se o ključnom dokazu tužilaštva: Evo šta je rekao o blatu na pantalonama!

04.05.2022

21:06

0

Ročište obeležila žustra rasprava između odbrane Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge Jelene, i sudije Jasne Škulić

Zoran Marjanović izjasnio se o ključnom dokazu tužilaštva: Evo šta je rekao o blatu na pantalonama!
Tanjug/Strahinja Aćimović

Na suđenju Zoranu Marjanoviću danas su pregledane fotografije koje su nastale 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči, dok je još trajala potraga za Zoranovom suprugom, pevačicom "Granda", Jelenom Marjanović, koja se u tom momentu vodila kao nestala.

Ročište je, da podsetimo, obeležilae žustra rasprava između odbrane Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge Jelene, i sudije Jasne Škulić, a advokati okrivljenog rekli su "da se sud ponaša kao tužilac, koji je izuzetno pasivan". Rasprava se povela oko blata na Marjanovićevim pantalonama, što je i jedan od ključnih dokaza protiv njega.

Branioci su rekli i da su dokazi protiv Marjanovića nejasni i protivrečni, kao i da su fotografije koje su sada uzete kao dokaz "jedno vreme kružile po medijima, te da je nejasno zašto se one pregledaju sada na kraju procesa".

Posle energične rasprave na početku ročišta, pristupilo se gledanju osam fotografija koje su nastale u noći potrage za Jelenom, koja dan kasnije pronađena mrtva u kanalu na nasipu.

Sudija je ispitivala Zorana Marjanovića o mestu i vremenu kada su fotografije nastale, kao i o ljudima koji su se mogli videti na slikama, a zatim se povela žučna rasprava o blatu na njegovim pantalonama, koje odgovara blatu na mestu gde je ubijena pevačica.

Sudija je konstatovala da se na pojedinim prikazanim fotografijama vidi blato na Zoranovim pantalonama, ali i patikama, dok je za gume automobila, koji su se nalazili na nasipu, tvrdila da su prašnjave, ali je detaljnim pregledom fotografija konstatovano da je u pitanju sasušeno blato.

Zoran Marjanović objasnio je otkud blato na njegovim maskirnim pantalonama, tvrdeći da je tragajući za nestalom ženom silazio do Dunava.

- Sa strane nasipa do reke, Dunav je još uvek bio u povlačenju, pa je zemlja bila mokra i blatnjava. Silazio sam dole da je tražim, zbog toga su mi bile blatnjave pantalone i obuća - rekao je Marjanović. On nije mogao da se seti da li su na nasip novinari stigli pre policije.

Marjanovićevi branioci danas su izneli i dva zahteva. Prvi je bio da se obavi rekonstrukcija događaja iz noći ubistva, a drugi je da se sasluša sudski veštak Dušan Keckarević.

Sudija je odbila prvi zahtev, dok je drugi prihvatila, pa će Keckarević biti ispitan na suđenju u junu. Zamenik tužioca Nikola Uskoković, po završetku obraćanja odbrane, izneo je stav da je rekonstrukcija koju traže suvišna.

- Prvenstveno smatram da ovi zahtevi nisu blagovremeno podneti, kao i da rekonstrukcija ne bi rešila pravnu stvar. Nemam ništa protiv da se ispita sudski veštak ako sud odluči da želi da ga ispita - rekao je Uskoković.

Bonus video

rina.rs

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti