Nastavak suđenja Zoranu Marjanoviću: Na dnevnom redu - fotografije u noći nestanka!

04.05.2022

10:25

0

Zatražila ih je predsednica sudskog veća sudija Jelena Škulić

Nastavak suđenja Zoranu Marjanoviću: Na dnevnom redu - fotografije u noći nestanka!
Tanjug/Strahinja Aćimović

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu Crvenka u Borči.

Predsednik sudijskog veća sudija Jelena Škulić na prethodnom ročištu zatražila je da se Sudu dostave fotografije optuženog, koje su u noći nestanka pevačice snimili foto-reporteri jednog medija. Ona je ovo zatražila bez predloga tužilaštva, a ni advokata odbrane.

Na prethodnom ročištu završeno je sa izvođenjem dokaza, koje je predložilo tužilaštvo, kao i Marjanovićevi advokati. Mislilo se da je ovim sudski proces priveden kraju te da će biti zakazane završne reči.

Predlog sudije Škulić iznenadio je sve i doneo nastavak ovog višegodišnjeg sudskog postupka, pišu Novosti.

Marjanović je na suđenje došao u pratnji advokata sa slobode jer mu je pritvor ukinut pre izvesnog vremena, kada je nadležno krivično veće utvrdilo da na postoje razlozi za njegovo pritvaranje posebno kada se uzmu u obzir dokazi protiv optuženog, sa kojima je tužilaštvo raspolagalo u tom trenutku.

Tokom ovog sudskog postupka saslušano je na desetine svedoka. Ispitivani su i veštaci telekomunikacione struke, ali i stručnjaci za blato. Pročitani su izveštaji patologa, ali i izjava ćerke Zorana i Jelene, koja je bila na nasipu kobnog popodneva.

U izveštaju veštaka patologa Zorana Stankovića navedeno je da je mlada žena usmrćena sa osam do devet udaraca metalnim predmetom u glavu, da je živa bila kada je bačena u kanal, u kom je kasnije pronađena. Navodi se i da postoji mogućnost da su u zločinu učestvovale dve osobe.

Oružje kojim je ubijena Jelena Marjanović nikada nije pronađeno.

Bonus video:

tik tok

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti