Sklopljena saradnja između Telekoma i Železnica Srbije: Usluga korisnika na prvom mestu, besplatan brzi internet u vozovima (FOTO/VIDEO)

06.11.2021

12:07

0

Autor: 24sedam

Potpisivanje je obavljeno u novom vozu za velike brzine

Sklopljena saradnja između Telekoma i Železnica Srbije: Usluga korisnika na prvom mestu, besplatan brzi internet u vozovima (FOTO/VIDEO)
telekom zeleznica srbija voz sporazum 0611 2021 foto kaca (21 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Na Glavnoj železničkoj stanici Beograd Centar (Prokop) danas u podne potpisano je Pismo o namerama između Telekoma Srbija, Infrastrukture železnice Srbije a.d. i Srbija Voza a.d. s ciljem unapređenja korisničkog iskustva putnika na srpskoj železnici.

 

 

Potpisivanju su prisustvovali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan i generalni direktor Srbija Voza Jugoslav Jović.

 

 

Potpisivanje je održano u novom vozu za velike brzine Štadler Kis.

Nakon sklopljenog sporazuma direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić obratio se prisutnima:

-Hvala vam što ste došli danas na potpisivanje sporazuma, kao što znate strateški pravac Telekoma Srbije je da pomogne, i bude nosilac digitalizacije i društva i privrede. Ovaj sporazum je još jedan korak ka tom našem cilju, zahvaljujući našim partnerima iz Srbije Voza i infrastrukture železnice mi ćemo omogućiti besplatan brzi WIFI internet u vozovima, a takođe imaćemo i aplikaciju pomoću koje će na brz i efikasan način moći da se kupuju vozne karte.
 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 


- Čestitam ministru Tomislavu Momiroviću na novim brzim vozovima i Telekom Srbija će se potruditi da obezbedi brz internet - dodao je Lučić.

 

Ministar građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukturе, Tomislav Momirović, bio je zadovoljan sklopljenim sporazumom:

- Vlada republike Srbije je već pokazala da za svoje građane želi najbolje što postoji na modernom trzistu. Zato nije ni čudo što Srbija Voz uz partnerstvo sa Telekomom Srbije želi da obezbedi najbolje usluge koje mogu da koriste svi putnici ovog voza ali i drugih vozova na našim prugama.

- Telekom se pokazao kao apsolutni lider ne samo u Srbiji nego u celom regionu i drago mi je da prepoznaju Srbija voz, da prepoznaju vladu u ovom projektu i da zajednički mozemo da razvijamo ovu priču. Ako želimo da vratimo putnike u vozove oni moraju da koriste savremenu telekomunikacionu infrastrukturu - poručio je ministar. 

 

Generalni direktor Srbija Voza Jugoslav Jović je istakao: 

- Ovo potpisivanje sporazuma u našem novom vozu je za nas kao Srbija Voz, nastavak uspešne saradnje koju već imamo sa Telekomom dugi niz godina vezano za bežični internet u vozovima koji i danas funkcioniše, ali nije na zadovoljavajućem nivou. Ovim želimo da nastavimo saradnju i da sa našim partnerima postignemo da internet veza u vozu bude besprekorna.

- Takođe, imamo zajednički razvoj aplikacije za mobilnu prodaju karata, to je nešto što je potrebno i našem preduzeću, ali i putnicima - zaključio je Jović.

Ovim potpisom biće omogućeni mnogo bolji uslovi za putnike srpskih železnica.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike