Oglasio se Medicinski fakultet povodom upotrebe "Ivermektina": Traže ekspertsko mišljenje

03.11.2021

15:07

1

Autor: 24sedam

Istražuje se i da li su pojedini profesori prekršili etički kodeks

Oglasio se Medicinski fakultet povodom upotrebe "Ivermektina": Traže ekspertsko mišljenje
Ivermectin profimedia-0586308009 - Copyright Profimedia

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu oglasio se danas na svom zvaničnom sajtu povodom spornog leka "Ivermektin".

Kako se navodi u obaveštenju Dekanskog kolegijuma ovog fakulteta, zatraženo je ekspertsko mišljenje od određenih katedri fakulteta o spomenutom preparatu u borbi protiv koronavirusa.

- Kada dobijemo ekspertsko mišljenje, ono će biti dostupno kako medijima, tako najširoj medicinskoj i nemedicinskoj javnosti preko internet stranice fakulteta - stoji dalje u saopštenju.

Takođe, u toku je postupak utvrđivanja da li su pojedini nastavnici fakulteta svojim delovanjem i javnim istupanjem prekršili Kodeks profesionalne etike na Univerzitetu u Beogradu, nakon čega će se preduzeti odgovarajuće radnje.

Podsećamo, prof. dr, Bojko Bjelaković iz Niša, smenjen je pre nekoliko dana sa funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju na Klinici za pedijatriju KC Niš, upravo jer je bio jedan od lekara koji su propagirali upotrebu veterinarskog leka, a takođe je bio i jedan od administratora u bizarnoj Viber grupi "LNRE - ivermektin preporuke".

Sve je dospelo u javnost kada je jedan od lekara kovid pacijentu prepisao recept za "Ivermektin", koji se može podići samo u veterinarskoj apoteci.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će nadležni reagovati povodom sporne grupe.

- U narednim danima država će reagovati na savete koje dele zdravstveni radnici na vajber grupi koja propagira upotrebu leka Ivermektin - istakao je Lončar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike