Prva smena zbog prepisivanja "ivermektina": Načelnik za kardiologiju u Nišu bio administrator bizarne grupe na Viberu!

01.11.2021

15:14

3

Nekoliko lekara prepisivalo je pacijentima lek za stoku koji može da dovede i do smrti

Prva smena zbog prepisivanja "ivermektina": Načelnik za kardiologiju u Nišu bio administrator bizarne grupe na Viberu!
Ivermectin profimedia-0586308009 - Copyright Profimedia

Zbog skandala sa lekom "ivermektin" koji je namenjen stoci za lečenje parazita, a prepisivan je pojedinim kovid pacijentima, smenjen je profesor dr. Bojko Bjelaković iz Niša, jedan od lekara administratora u bizarnoj vajber grupi "LNRE - ivermektin preporuke".

Naime, on je smenjen sa funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju na Klinici za pedijatriju KC Niš. Sve je dospelo u javnost kada je jedna doktorka u kovid ambulanti, za koju okolina tvrdi da je antivakserka, pacijentu koji ima kovid, što potvrđuje i šifra bolesti U07.1 (testom potvrđeni kovid), prepisala "ivermektin". 

Kako tvrde stručnjaci, za ovakav medicinski propust lekari bi trebalo krivično da odgovaraju jer truju ljude, što može da dovede i do neurotoksičnosti, oštećenja jetre, kome, pa čak i smrti.

Na današnjem kolegijumu u KC Niš jednoglasno je odlučeno da dr Bojko Bjelaković bude smenjen sa funkcije.

Kako je "Blicu" rečeno na Medicinskom fakultetu u Nišu, danas je održan sastanak Dekanskog kolegijuma na kojem je odlučeno da se pokrene pravna procedura povodom istupanja prof. dr Bjelakovića.

Inače, dr Bjelaković je i član organizacije "Lekari i roditelji za nauku i etiku" koja na svom sajtu, između ostalog, promoviše lek "ivermektin" za lečenje od koronavirusa. Dr Bjelaković je u okviru ove organizacije član takozvanog tima pedijatara. Pored toga, ovaj lekar je i jedan od potpisnika peticije protiv vakcinacije dece vakcinama protiv kovida 19.

Podsetimo, u Srbiji je odobrena vakcinacija dece od 12 godina sa pet vakcina protiv koronavirusa, a očekuje se da se vakcinacija ovim vakcinama uskoro, po ugledu na zapadne zemlje, odobri i za decu od pet godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike