Korona presek: Za dan 6.697 novoobolelih

28.10.2021

12:58 >> 13:19

0

Autor: I. P.

Najnovije informacije u vezi s kovidom 19 u našoj zemlji

Korona presek: Za dan 6.697 novoobolelih
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Prema najnovijim podacima, na koronavirus je pozitivno 6.697osoba, od 23.473 testiranih. Na respiratorima se trenutno nalazi 275 pacijenata, dok su preminule 63 osobe.

Juče je na koronavirus testirano 26.498 građana, a bilo je 7.840 novozaraženih, respiratoru se nalazilo 267 pacijenata, dok je preminul4 64 osobe.

Da bi se zaustavila epidemija, dve stvari moraju da idu paralelno - s jedne strane24 sata kovid propusnice, a sa druge ubrzana vakcinacija, izjavio je danas epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

On je rekao da je činjenica da važenje kovid propusnica posle 22 sata "nije i neće moći da se pokaže dovoljnim" i istakao da bez ozbiljnih restriktivnijih mera nema naglog opadanja broja novoobolelih.

- Medicinski deo Kriznog štaba traži da kovid propusnice važe 24 sata i nema nikakve podele po tom pitanju, čitav medicinski deo to potpuno podržava, rekao je Kon za TV Tanjug.

On je rekao da pojedini nemiri i protesti koji se održavaju zbog uvedenih kovid propusnica, "uopšte nisu bitni u ovom trenutku".

- Moramo obezbediti našim zdravstvenim radnicima da mogu da rade, a u ovakvom tempu, oni su toliko zasuti da će biti propusta i nemogućnosti zakazivanja kašnjenja nekih non-kovid stanja. Imaćemo za posledicu da brojimo veći broj umrlih, naglasio je Kon.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike