Đorđe Joksimović prekinuo štrajk glađu: Deca će mu biti vraćena

20.10.2021

08:48

0

Autor: M. M.

Joksimović je juče započeo štrajk glađu ispred Centra za socijalni rad

Đorđe Joksimović prekinuo štrajk glađu: Deca će mu biti vraćena
Copyright Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Kragujevčanin Ðorđe Joksimović prekinuo je štrajk glađu, saznaje Tanjug.

Joksimović je juče započeo štrajk glađu ispred Centra za socijalni rad jer, kako tvrdi, nadležni u toj ustanovi mu još nisu vratili decu, i pored pravosudne odluke u kojoj stoji da mu se vraća starateljstvo nad njegove tri maloletne kćerke.

Kako je rekao, razlog zbog kog mu deca nisu vraćena jeste to što Centar za socijalni rad još nije dobio zvanično tu presudu od suda.

Joksimovićeve kćerke trenutno se nalaze kod hranitelja u Kragujevcu, kojima su dodeljene pre četiri meseca, nakon što su premeštene iz hraniteljske porodice iz Topole kod koje su bile prethodnih godina.

Oca su do sada viđale vikendom.

Printscreen/Youtube Marka Žvaka
 

Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne kćerke, a Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju saopštilo je da je nadležni sud doneo prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece.

Prema pisanju medija, deca su mu oduzeta zbog bolesti njegove žene.

Supruga mu je i dalje na lečenju, a Ðorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje i tvrdi da ima uslove da mu deca budu vraćena.

Joksimović je za Tanjug rekao da je prekinuo štrajk glađu po savetu advokata, kao i da će za pet dana sve zakonske procedure u vezi s presudom biti završene.

Podsetimo, prema životnoj priči porodice Joksimović snimljen je film "Otac".

Film govori o potpuno omalovaženom čoveku, kome su zbog siromaštva oduzeta deca. On pešačenjem od 140 kilometara pokušava da pokaže da mu je stalo do njih i da na neki način vrati svoje ljudsko dostojanstvo. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike