Predsednik Vučić primio oca iz Kragujevca kojem su oduzete ćerke: "Verujem u pravdu i da će Lara, Beba i Maja biti srećne"

18.03.2021

08:10 >> 12:32

0

Slučaj Đorđa Joksimovića je inspirisao reditelja Srdana Golubovića da snimi film Otac”

Predsednik Vučić primio oca iz Kragujevca kojem su oduzete ćerke: "Verujem u pravdu i da će Lara, Beba i Maja biti srećne"
Copyright Tanjug/buducnostsrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Đorđa Joksimovića iz Kragujevca koji se godinama bori za starateljstvo nad svoje tri ćerke i istakao da veruje da će institucije na najbolji način zaštititi prava i potrebe dece.

– Đorđe ima tri ćerke i već godinama se bori za roditeljstvo. Saslušao sam ga i zamolio da poštuje institucije Srbije, uveren da će te institucije uvek na najbolji način zaštititi prava i potrebe dece. Verujem u pravdu i uveren sam da će Lara, Beba i Maja biti srećne. Za Srbiju ne postoji ništa važnije od njene dece i njihove budućnosti – napisao je Vučić na svom instagram-profilu buducnostsrbijeav.

I ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević istakla je, posle razgovora sa Ðorđem Joksimovićem, da veruje da će nadležne institucije u daljem procesu doneti odluku koje su u isključivom interesu dece.

Tokom razgovora sa Joksimovićem, ocem troje dece koja se nalaze u hraniteljskoj porodici, kako je saopšteno, Kisić Tepavčević je ukazala da će samohrani roditelji uvek imati podršku države, kao i institucija, a da je interes dece, njihovo zdravlje i dobrobit, prioritet svih.

Kragujevčanin Ðorđe Joksimović, kome su tri maloletne ćerke oduzete 2015, stigao je sinoć u Beograd.

Joksimović, koji je pešice došao iz Kragujevca u Beograd, rekao je za Tanjug da je ovo peti put da dolazi, u nadi da će dobiti pomoć.

Pročitajte još

Tvrdi da je ispunio sve uslove za vraćanje dece iz hraniteljske porodice i naveo je da nadležne institucije odugovlače proces.

Tanjug/Sava Radovanović

Naveo je da je juče bilo tačno šest godina od kada je počela njegova borba da vrati decu.

Joksimovićev slučaj je inspirisao reditelja Srdana Golubovića da snimi film “Otac”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike