Nakon šest godina borbe, Đorđe dobija ćerke nazad: Pešačio od Kragujevca do Beograda, po njima je snimljen film

15.10.2021

19:59

0

Autor: A. S.

Kragujevčanin je 5 puta pešačio od svog rodnog grada do Beograda kako bi apelovao na nadležne organe da mu vrate tri ćerkice

Nakon šest godina borbe, Đorđe dobija ćerke nazad: Pešačio od Kragujevca do Beograda, po njima je snimljen film
Printskrin/ Prva TV

Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca, ocu tri ćerke po kojem je snimljen film "Otac" maloletna deca biće vraćena.

Kako navode iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, nadležni sud doneo je prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece Joksimović, prenosi Telegraf.

- Takva odluka uticaće i na rad organa starateljstva kad je reč o daljoj zaštiti dece. To znači da će po pravosnažnosti presude, deca iz hraniteljske porodice biti data ocu na dalje staranje - navode iz Ministarstva.

Kako dodaju, starateljstvo organa starateljstva nad decom na ovaj način biće okončano.

Pešačio 5 puta do Beograda

Podsetimo, Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne ćerke, a on je pet puta pešačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi ponovo apelovao na nadležne organe da mu vrate decu.

Deca su mu, podsetimo, oduzeta zbog, kako je ispričao ranije, bolesti njegove žene. Supruga mu je i dalje na lečenju, a Đorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje, a kako tvrdi, već duže vreme ima i sve uslove da mu ćerkice budu vraćene.

Još jedan od uslova koje je morao da ispuni bila je i obavezna škola za roditeljstvo Centra za porodični smeštaj u Kragujevcu, koju je uspešno završio.

Joksimović je u međuvremenu decu mogao da viđa svakog vikenda, od subote u 11 časova do nedelje u 18 sati.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti