Zaštitnik građana: Mnogi ne veruju u koronu dok ne vide kovčeg u dvorištu

15.10.2021

21:01

1

Autor: I. P.

Zbog velikog broja obolelih situacija u našem zdravstvenom sistemu je veoma teška

Zaštitnik građana: Mnogi ne veruju u koronu dok ne vide kovčeg u dvorištu
Copyright 24sedam/ Goran Sivački

Zaštitnik građana Zoran Pašalić apelovao je danas na građane Srbije da pokažu solidarnost u borbi protiv kovida 19, tako što će se pridržavati propisanih mera i vakcinisati se, a na nadležne koji propisuju i sprovode mere zaštite da na određeni period odloze sve vrste masovnih okupljanja.

- Zbog velikog broja obolelih situacija u našem zdravstvenom sistemu je veoma teška i zato apelujem na solidarnost građana u borbi protiv pandemije. U ovoj situaciji se ne postavlja samo pitanje obolelih od kovida 19 već svih bolesnih u Srbiji, kojima se, iz objektivnih razloga, ograničavaju ljudska prava i koji ne mogu da se leče, izjavio je Pašalić.

Pašalić je, kako je saopšteno iz njegove Kancelarije, rekao i da nikada nije bio za primenu strogih mera koje bi ograničavale ljudska prava, ali da je vidno da se mnogi građani ne pridržavaju mera zaštite i ne veruju da je kovid 19 smrtonosan.

- Citiraću uvaženog kolegu ombudsmana Crne Gore da mnogi građani ne veruju u kovid 19 sve dok ne vide kovčeg u svom dvorištu. I zato još jednom apelujem na građane da se pridržavaju mera zaštite, da se ne opuštaju jer je svaki novi soj drugačiji od prethodnog i posebno ih molim da se vakcinišu kako bi, u slučaju da se zaraze virusom, prošli sa što blažim posledicama, naveo je Pašalić.

On je uputio i kritiku nadležnim organima koji propisuju i sprovode mere zaštite zbog toga što su u ovako teškoj situaciji omogućena masovna okupljanja građana.

Istakao je da će tražiti i odgovornost inspekcijskih službi jer je, kako je naveo, dobio dosta pritužbi građana da se propisane mere zaštite ne poštuju i tražiće da se primena ovih mera strogo kontroliše.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike