Najnoviji korona presek: Manje obolelih i preminulih

15.10.2021

13:01

0

Najažurnije informacije u vezi sa kovidom 19 u našoj zemlji

Najnoviji korona presek:  Manje obolelih i preminulih
Copyright

 U Srbiji su u poslednja 24 sata potvrđena 6.424 nova slučaja koronavirusa od 21.545 testiranih uzoraka.


Od posledica korona virusa preminulo je još 50 osoba.

Na respiratorima širom Srbije nalazi se 289 pacijenata obolelih od korona virusa.

Tokom jučerašnjeg dana, na virus je bilo pozitivno 6.786 osoba od 22.710 testiranih, dok se na respiratorima nalazilo 286 pacijenata, a preminule su 54 osobe.

Lekarska komora Srbije od juče je pokrenula proces protiv lekara koji budu govorili pacijentima da ne treba da se vakcinišu zbog ugrožavanja javnog zdravlja, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Epidemiolog Branislav Tiodorović tvrdi da bi morali da se ugledamo na visokorazvijene zemlje Evrope koje su postigle visok procenat vakcinacije jer "dok postoji gorući materijal, goreće", a ako se to ne desi stalno će mo imati novozaražene i hospitalizovane sa nesagledivim posledicama.

- Ako ne pređemo 60 odsto vakcinisanih, naći ćemo se u situaciji da je virus stalno prisutan među nezaštićenima, dolaziće do mutacija, a novi mutirani sojevi napadaće čak i vakcinisane. Dokle god postoji gorući materijal, dokle god imamo osetljive ljude, dokle god imamo nevakcinisane, svi ćemo se zaražavati, imaćemo nost-stop pozitivne, hospitalizovane i fatalne slučajeve.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike