U ponedeljak počinje isporuka vitamina penzionerima, stiže im prvih 300.000 paketa

08.04.2021

10:29 >> 11:04

0

Autor: R.M.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao da je Ministarstvo angažovalo devet proizvođača

U ponedeljak počinje isporuka vitamina penzionerima, stiže im prvih 300.000 paketa
Pixabay

Penzioneri će od ponedeljka dobiti prvih 300.000 paketa vitamina, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naglasio da je nabavka vitaminskog paketa sprovedena u skladu sa svim zakonskim procedurama. Lončar je rekao da je nabavka sprovedena tako da penzioneri što pre dobiju vitaminske pakete i da je Ministarstvo, kako bi nabavilo dovoljnu količinu vitamina, angažovalo devet proizvođača – “Slaviamed”, “Farma Novu”, “Proton System”, “Esensu”, “GMZ Ervamatim”, “Galeniku”, V&B, “Par Pak i “Goodwill Pharm”.

Ministar je za TV Pink kazao da je prvo kontaktirao snajvećim proizvođačem u Srbiji – “Hemofarmom”, ali da mu je direktor te kompanije Roland Zelinger rekao da im se više isplati da poklone količine koje trenutno imaju nego da ulaze u proizvodnju vitamina. Upitan za kritike o načinu na koji se sprovodi nabavka, Lončar je rekao da se predstavnici bivše vlasti, Dragan Ðilas i Marinika Tepić, na sve načine bore da penzioneri ne dobiju vitamine i da njihovi napadi nemaju nikakve veze sa nabavkom jer je, kako je istakao, sve urađeno maksimalno brzo i korektno.

Kako je primetio, pomoć penzionerima kritikuju predstavnici bivše vlasti u čije vreme, naveo je Lončar, nije izgrađena nijedna bolnica, nije kupljen nijedan sanitet, nije postojao budžetski fond za lečenje dece u inostranstvo, a pacijenti su išli na operacije gama nožem u Tursku.

Pročitajte još:
– Neka zamisle građani u kakvoj bismo bili situaciji da su oni danas na vlasti, ne bismo imali respiratore, bolnice, sanitete… Država je u njihovo vreme funkcionisala po principu tajkuna, pravljeni su zakoni i uredbe tako da oni dobiju sve, a država je dovedena do bankrota. Šta oni znaju o vitaminima, nisu vitamini sekunde da se tako kradu – rekao je Lončar.

Dodao je da Ðilasu i Tepićevoj smeta što se vitamini nabavljaju od firme čiji je vlasnik Mađar, Zoltan Tamaš, i da ga povezuju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

– Vučić nema nikakve veze sa tom firmom. Ovo je bila Vučićeva ideja, a mi u Ministarstvu zdravlja smo sproveli celu proceduru. Ako nešto nije urađeno kako treba, postoje nadležni organi i tužilaštvo, neka prijave i nadležni će to da ispitaju – naveo je Lončar.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti