Dr Adzić Vukičević: Zdravstveni radnici hitno moraju da se vakcinišu!

18.07.2021

11:36

0

Autor: Tanjug

Obavezna vakcinacija je neophodna za medicinare, ali i za sve zaposlene u javnom sektoru, ističe rukovodilac Kovid bolnice u Batajnici

Dr Adzić Vukičević: Zdravstveni radnici hitno moraju da se vakcinišu!
Copyright Dr Tatjana Adžić Vukičević, Printscreen / Youtube

Neophodno je da se poveća broj vakcinisanih, jer će virus nastaviti da traži svoje prenosioce, a to će biti nevakcinisane osobe, smatra dr Tatjana Adžić Vukičević, pulmolog i rukovodilac Kovid bolnice u Batajnici.

Kako je navela, nedopustivo je to što zdravstveni radnici neće da se vakcinišu.

Vakcina, Tanjug/AP Photo/Moises Castillo

– Neozbiljno je i neodgovorno da neko radi u kovid bolnici, a da nije vakcinisan – naglasila je ona za Politiku.

Na pitanje da li podržava ideju, kao što je to slučaj u nekim zemljama, da se za pripadnike ove profesije uvede obavezna imunizacija, ona odgovara da u potpunosti to podržava.

“Obavezna vakcinacija za medicinare”

– Zdravstveni radnici hitno moraju da budu vakcinisani. Obavezna vakcinacija je neophodna za medicinare, ali i za sve zaposlene u javnom sektoru, ljude koji rade u bankama, školama, policiji, vojsci… – rekla je dr Adžić Vukičević i apelovala na studente da se vakcinišu.

Vakcina, Tanjug/AP Photo/K.M. Chaudary, file)

– Ne može student medicine da dođe na vežbe i da radi s teško bolesnim pacijentima a da nije primio cepivo – smatra ona.

Na pitanje koliko bi pomoglo ako bi se uvele neke stimulacije za vakcinisane, kao i da je predsednik najavio mogućnost da se uvede lutrija, Adžić Vukičević je kazala da je to u redu.

Pročitajte još
– Ljudi vole da dobiju nešto. Evo, na primer, zdravstveni radnici su dobili karticu “moj heroj”, zahvaljujući kojoj u određenim radnjama mogu da kupuju s popustom. To mnogima znači. Tako nešto treba da postoji i za vakcinisane – kazala je dr Tatjana Adžić Vukičević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike