Naoružajte se strpljenjem, a imajte pri sebi i hladnu vodu! Nepregledne kolone i više sati čekanja na Preševu

01.07.2024

13:35

0

Autor: I.K.

Mnogi svoja iskustva dele i na društvenim mrežama

Naoružajte se strpljenjem, a imajte pri sebi i hladnu vodu! Nepregledne kolone i više sati čekanja na Preševu
Copyright AMSS printscreen

Srbi koji ovih dana idu na more u Grčku suočavaju se sa višečasovnim čekanjem na graničnom prelazu sa Severnom Makedonijom. 

Prema saopštenju AMSS, putnički automobili na graničnom prelazu Preševo čekaju 180 minuta na izlazu iz zemlje u Severnu Makedoniju. Tu su i najveće gužve. 

Mnogi svoja iskustva dele i na društvenim mrežama, pa tako i u popularnoj grupi "Grčka info", gde navode da satima stoje u koloni. 

-Čekali smo četiri sata ukupno, navela je jedna putnica prikazujući da u automobilu spoljna temperatura pokazuje da ima 41 stepen.

Nepregledne kolone karakteristične su inače za današnji datum, budući da ga većina agencija, ali i vlasnika smeštaja bira kao dan kada se msenjuju grupe turista. Dok jedni napuštaju smeštaj, drugi dolaze. 

Dakle, ako je baš danas taj dan za polazak u Grčku, naoružajte se strpljenjem. Iskusni vozači kažu da je, ipak, bolje isplanirati da se granica prolazi noću, manje su gužve, a bez sumnje i vrućine.

Srbi upozoravaju, takođe, da i kada prođete granične prelaze, da nailazite na obilaznicu oko Soluna, gde je kolona duga nekoliko kilometara zbog radova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike