Upozorenje RHMZ: Stiže velika količina padavina, moguća izlivanja i u Beogradu!

01.07.2024

11:41

0

Autor: I.K.

Nakon izuzetno toplog dana stižu nam vremenske nepogode

Upozorenje RHMZ: Stiže velika količina padavina, moguća izlivanja i u Beogradu!
Copyright TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hidrološko upozorenje navodeći da se zbog predstojećih padavina koje se očekuju tokom noći i sutra moguća lokalna izlivanja manjih bujičnih vodotokova i u Beogradu.

-Na slivu Jadra i Kolubare sa pritokama, Tamnavi, Lјigu i Ubu, na Jasenici i Kubršnici, na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama kao i na gornjem tokiu Mlave i Peka sa pritokama vodostaji će 2. i 3. jula biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja. Na jugozapadnim, južnim i jugoistočnim delovima Beograda (prigradske opštine) 2. jula moguća su izlivanja manjih bujičnih vodotokova, navodi RHMZ u najnovijem upozorenju.

Podsetimo, nakon izuzetno toplog dana stižu nam vremenske nepogode.

-Večeras, u toku noći i sutra očekuju se grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine. Sutra u većini mesta između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 h, lokalno i više. Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 stepeni, navodi RHMZ.

Večeras, u toku noći i sutra i u Beogradu se očekuju grmlјavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike