24sedam saznaje: Država razmatra da za vakcinisane studente uvede dodatni ispitni rok!

22.07.2021

11:23 >> 13:23

0

Autor: M.V.

Takav podsticaj mladih na imunizaciju mogao bi da bude prihvaćen od 1. avgusta

24sedam saznaje: Država razmatra da za vakcinisane studente uvede dodatni ispitni rok!
Copyright Profimedia

Krizni štab razmatra kako da motiviše mlade da se vakcinišu, a, kako saznajemo, država priprema paket mera kako bi podstakla imunizaciju stanovništva uzrasta od 18 do 30 godina. Jedna od mera koja o kojoj se razmišlja je i uvođenje dodatnog ispitnog roka za studente koji su zavrnuli rukav.

Vakcina, Tanjug/AP Photo/Moises Castillo

Ministarstvo prosvete je uputilo predlog Konferenciji univerziteta Srbije preporuku za uvođenje dodatnog roka, koji ni po čemu ne bi trebalo da se razlikuje od ostalih rokova i ova odluka se još uvek čeka.

Takav podsticaj, prema našim saznanjima, mogao bi da bude prihvaćen od 1. avgusta, kada takođe postoji mogućnost da se uvedu i druge motivacije građana, poput nagradne igre, deljenje besplatnih karata za utakmice i koncerte, ali i vaučera za kupovinu i putovanja.

S ozbirom na to da u mlađoj populaciji ima svega 17 odsto onih koji su primili vakcinu, jasno je da je ovakav predlog upućen sa namerom da se studenti motivišu po pitanju imunizacije.

Pročitajte još
Veliki strah uliva i činjenica da je u Srbiji i delta soj, koji predstavlja posebnu pretnju zbog činjenice da je znatno zarazniji od prethodnih sojeva, a oboleva čak i mlađa populacija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike