Nastavnica raspametila i đake i internet: Tegla puna vode je okrenuta naopako, ali ništa ne curi, znate li vi u čemu je caka? (VIDEO)

23.05.2024

11:53

0

Autor: I.K.

Mada na prvi pogled deluje kao mađioničarski trik, zapravo je samo rezultat zakona fizike

Nastavnica raspametila i đake i internet: Tegla puna vode je okrenuta naopako, ali ništa ne curi, znate li vi u čemu je caka? (VIDEO)
Copyright Printscreen/Facebook/UNILAD Tech

Jedna nastavnica u njujorškoj školi oduševila je učenike, ali i brojne korisnike društvenih mreža širom sveta, načinom na koji ih uči zakonu gravitacije.

Gospođa Maden izvela je eksperiment u učionici tako što je teglu punu vode, bez poklopca, okrenula naopačke, a da gotovo ni kap nije iscurila.

Mada na prvi pogled deluje kao mađioničarski trik, zapravo je samo rezultat zakona fizike.

Naime, ona je napunila teglu vodom i stavila karton odozgo, posle čega je okrenula teglu naopako. Zatim je polako sklonila karton i voda nije iscurila!

Đaci su u neverici prilazili, proveravali prstom da li je zaista voda tu i svako se uverio da jeste!

Printscreen/Facebook/UNILAD Tech
 

 

Nastavnica je objasnila da se ovo dešava zbog vazdušnog pritiska u tegli koji je "zarobljen" i zapravo se stvorio efekat magneta između kartona i vode. Vazdušni pritisak drži vodu unutra, jer je jači od gravitacije.

 

 

Usledili su brojni komentari na društvenim mrežama, kada se snimak proširio, a pre svega svima se svideo način na koji ova nastavnica uči decu.

-Ona je tako srećna što stvara večnu uspomenu ovoj deci i ona - predaje! samo je jedan u nizu poruka podrške nastavnici.

-Siguran sam da će deca pamtiti ovu lekciju ceo život, nadovezao se drugi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike