AMSS: Na istoku Srbije veća količina vode na kolovozu zbog kiše! Pazite i na odrone

23.05.2024

07:12

0

Kako navodi AMSS, kao posledica nepogoda i loših vremenskih uslova stvaraju se iznenadni bujični potoci, nanosi, klizišta, odroni i druge opasnosti u saobraćaju

AMSS: Na istoku Srbije veća količina vode na kolovozu zbog kiše! Pazite i na odrone
Copyright Profimedia

Vozače jutros u većini krajeva Srbije prate mestimično vlažni kolovozi, a na istoku, gde metereolozi očekuju obilnije padavine, povremeno jači pljuskovi i u kratkom vremenu veća količina kiše i vode na kolovozu, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Kako navodi AMSS, kao posledica nepogoda i loših vremenskih uslova stvaraju se iznenadni bujični potoci, nanosi, klizišta, odroni i druge opasnosti u saobraćaju.

Vožnja je u ovakvim uslovima teža i rizična, jer je stabilnost vozila zbog stanja kolovoza smanjena, tada upravljanje postaje nesigurno, a kvarovi, sobraćajne nezgode i prekidi u saobraćaju česti. Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5.15, nema zadržavanja na putničkim terminalima srpskih graničnih prelaza.

Na teretnim terminalima, kamioni čekaju sedam sati na prelazima Batrovci, Bezdan i Horgoš, na izlazu iz Srbije. Na prelazu Sremska Rača, takođe na izlazu, teretna vozila se zadržavaju šest sati, a pet sati na prelazima Bogojevo i Kelebija. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike