Besana noć iza građana Novog Pazara: Situacija se stabilizuje, reke se vratile u svoja korita (VIDEO)

22.05.2024

09:17 >> 12:40

0

Čitavu noć su bili na nogama

Besana noć iza građana Novog Pazara: Situacija se stabilizuje, reke se vratile u svoja korita (VIDEO)
Copyright RINA

Nakon sto su stanovnici Novog Pazara proveli besanu noć pored reke Trnavice, danas je situacija znatno bolja. Sva raspoloživa mehanizacija do ranih jutarnjih sati radila je na otklanjanju posledica nastalih usled obilnih padavina i izlivanja reka.

- Čitavu noć smo bili na nogama sa teškom mehanizacijom. Radnici JKP “Čistoća” i “Vodovoda” su do ranih sati učestvovali u saniranju posledica tako sto su ulice oprane, pre toga smo uklonili mulj i blato koje je voda nanela u dve ulice, koje su bile najviše pogodjene izlivanjem reke Trnavice - kazao je za RINU Ismail Dupljak iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

On je dodao da su se sve reke povukle u svoja korita, iako je velika količina kiše pala, gde je došlo do velike štete na poljoprivrednim kulturama ali i na putnoj infrastrukturi.

- Komisija za procenu nastale štete usled bujičnih poplava, već danas izaći na teren i krenuti sa evidencijom i popisom ugroženih objekata - dodao je Dupljak.

Tokom jučerašnjeg dana na teritoriji Novog Pazara proglašena je vanredna situacija. Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su evakuisali tri lica, od kojih su dve osobe bile zarobljene u automobilu, a jedna u stambenom objektu.

Izlivanje reka postaće prošlost

Direktor "Srbijavoda" Goran Puzović istakao je za RINU da su u ovaj grad uložena ogromna sredstva za infrastrukturne radove, koji kada budu zaršeni Novi Pazar će biti potpuno zaštićen od poplava.

On ističe da je uz ljudstvo i sva raspoloživa mehanizacija u ovom trenutku poslata na kritične tačke pogođene jučerašnjim nevremenom.

- Sada je sve pod kontrolom, činimo sve što je u našoj moći da predupredimo izlivanje reka i sve probleme koji mogu da se pojave. Ono što je takođe važno jeste da su svi vodotokovi velikih reka u normalnim granicama, nema opsanosti od izlivanja - istakao je Puzović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike