Nije Vrnjačka, a popularnija je od Sokobanje: Evo koja se destinacija nalazi među top banjama u Srbiji! Stranci poludeli za njom!

21.05.2024

16:38

0

U protekloj godini beleži se rekordan broj dolazaka turista i ostvarenih noćenja, gledajući u odnosu na 2022., kaže predsednik opštine Irig Tihomir Stojaković

Nije Vrnjačka, a popularnija je od Sokobanje: Evo koja se destinacija nalazi među top banjama u Srbiji! Stranci poludeli za njom!
Copyright Profimedia

Jedna vojvođanska banja je prema podacima Republičkog zavoda za statistiku druga po posećenosti u Srbiji i pretekla je daleko čuveniju Sokobanju.

Naime, radi se o banji Vrdnik a predsednik opštine Irig Tihomir Stojaković nedavno je izrazio očekivanja da bi se takav rezultat mogao ostvariti u narednoj godini. 

On je objasnio da se nakon svih napora za razvoj turizma u ovom području Vrdnik podigao na poziciju iza Vrnjačke, a ispred Sokobanje.

- Strateško opredeljenje Opštine Irig je razvoj turizma i ovaj rezultat je pokazatelj da idemo dobrim putem. Zajedno sa Turističkom organizacijom i svim ostalim činiocima na pokrajinskom i republičkom nivou svakodnevno planski unapređujemo turističku ponudu, administrativno i infrastrukturno. Za ovaj uspeh veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije i Pokrajinskoj vladi - rekao je Tihomir Stojaković, predsednik iriške opštine. 

Profimedia
 

Samo u 2023. godini u Opštini Irig je boravilo ukupno 89.873 turista, od čega  64.252 domaćih i  25.621 inostranih. U 2023. godini ostvareno je 220.027 noćenja, od čega su domaći turisti ostvarili 157.380, a inostrani 62.647 noćenja. 

U protekloj  godini beleži se rekordan broj dolazaka turista i ostvarenih noćenja, gledajući u odnosu na 2022.

- Ovaj rezultat nije ostvaren bez velikog rada. Učešće na sajmovima turizma širom regiona, dobro isplaniran i plasiran marketing, koordinacija sa svim pružaocima turističkih usluga i smeštaja, a posebno kontinuirano unapređenje turističke infrastrukture su doveli do novog rekorda - rekao je Dragan Dragičević, direktor Turističke organizacije Opštine Irig.

U poslednjih nekoliko godina Ministarstvo turizma  finansijski je podržalo mnogo projekata za izgradnju turističke infrastrukture a uskoro počinje i izgradnja prečistača otpadnih voda u Vrdniku zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Dnevnik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike