RHMZ dao novo upozorenje! Grmljavinski sistem ide ka ovim delovima Srbije, naredna 3 sata će tući kiša i grad

21.05.2024

18:45

0

RHMZ je večeras javio da će u Zlatiborskom okrugu, gde je danas bilo najjače nevreme, doći do razvedravanja

RHMZ dao novo upozorenje! Grmljavinski sistem ide ka ovim delovima Srbije, naredna 3 sata će tući kiša i grad
Ilustracija - Copyright Pixabay

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ)  izdao je hitno upozorenje za nove padavine u naredna tri sata.

RHMZ je večeras javio da će u Zlatiborskom okrugu, gde je danas bilo najjače nevreme, doći do razvedravanja.

- Linijski grmljavinski sistem koji se proteže od Bačke i Srema na severu zemlje, preko zapadne i centralne Srbije sve do Kosova i Metohije i Pčinjskog okruga na jugu zemlje u naredna 3 časa imaće tendenciju sporog premeštanja na istok. Očekuje se da pljuskovi mestimično i dalje budu intenzivni i praćeni gradom. Na jugu Zlatiborskog okruga razvedravanje, a kasnije u toku večeri padavine će prestati širom zapadne i jugozapadne Srbije uz smanjenje oblačnosti. - javio je RHMZ.

Do kraja dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Udari košave tokom noći u slabljenju.

 

 

Nevreme praćeno gradom i jakim vetrom nakon Zlatiborskog, zahvatilo je i Kolubarski okrug. Snažna oblačnost stigla je i do Podrinja donoseći jake padavine i grad. U Mačvi je meteo-alarm podignut na najviši crveni nivo, u naredna dva sata može pasti između 40 i 80 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više uz grmaljavinu i grad.

Ranije danas RHMZ je izdao upozorenje da će pljuskovi i grmljavine se obrušiti na području Srbije ali i sutra lokalno će biti praćeni gradom, olujnim vetrom, ali i većom količinom padavina za kratko vreme (od 20 do 40 mm, lokalno i više).

U četvrtak (23.05.) se prognozira da oblast sa najvećim rizikom od obilnih pljuskova bude istočna Srbija, dok će u ostalim krajevima intenzitet i čestina grmljavinskih razvoja slabiti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike