U hramu Svetog Dimitrija u Severnoj Mitrovici održana večernja služba

03.05.2024

20:23

0

Stotine vernika prošlo je kroz hram kako bi se poklonili i celivali plaštanicu koja simbolizuje Hristovo telo položeno u grob

U hramu Svetog Dimitrija u Severnoj Mitrovici održana večernja služba
Copyright Printscreen/YouTube/Kosovoonline

Veliki broj vernika prisustvovao je večernjoj službi u hramu Svetog Dimitrija u Severnoj Mitrovici, a službu je predvodio vladika raško-prizrenski Teodosije, uz sasluženje sveštenstva ovog hrama.

Nakon službe izneta je plaštanica.

Episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije služio je i čin iznošenja plaštanice i tom prilikom prisutnim vernicima poručio da su danas okupljeni na "zajedničkom putu ljubavi, spokoja i mira", prenela je TV Most.

Printscreen/YouTube/Kosovoonline
 

 

"Danas svi postimo, zato smo danas molitvom okruženi, da bi saosećali sa Gospodom, koji je na krstu stradao, da bi stradali sa njim kako bi sa njim zajedno i vaskrsli. Zato smo Bogu blagodarni, što smo na putu njegovom, što ispovedamo veru pravoslavnu naših otaca, u vremenu kada nije lako biti hrišćanin i ispovedati svoju veru. Kada bi Gospod podario svima ljubavi, vere, nade, da budemo hrabri hrišćani, sluge Božije", rekao je vladika Teodosije.

Stotine vernika prošlo je kroz hram kako bi se poklonili i celivali plaštanicu koja simbolizuje Hristovo telo položeno u grob.

Sutra, na Veliku subotu, sveta liturgija u hramu Svetog Dimitrija služiće se od 8.00 časova.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike