Čeka nas "pakleni" vikend, upaliće se meteo-alarmi zbog vrućina: Temperature preko 30 stepeni, a od ponedeljka još toplije

05.04.2024

11:42

0

Autor: R.M.

Drugog dana vikenda najviše dnevne temperature mogle bi biti čak 31 stepen

Čeka nas "pakleni" vikend, upaliće se meteo-alarmi zbog vrućina: Temperature preko 30 stepeni, a od ponedeljka još toplije
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) prognozirao je za danas pretežno sunčano i toplije vreme sa slabim i umerenim zapadnim i severozapadnim vetrom.

Najniža temperatura biće od 4 do 12 stepeni celzijusa, a najviša dnevna od 22 do 25 stepeni.

Tokom narednih sedam dana, do 12. aprila, biće pretežno sunčano i toplo, a najtopliji dani biće nedelja i ponedeljak, kada se u većini mesta očekuje od 29 do 32 °C. 

U košavskom području početkom sledeće sedmice duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. 

A što se tiče vikenda, prema najavama RHMZ moguće je da će se upaliti žuti meteo-alarmi, a evo kako će se kretati temperature.

Subota

Prvi dan vikenda pretežno sunčano i toplo, sa slabim do umerenim severozapadnim vetrom. Najniža temperatura od 5 do 13 stepeni, a najviša od 25 do 29 stepeni. Na sajtu RHMZ se može videti da bi ovog dana mogao biti upaljen žuti meteo-alarm u jednom delu zemlje, koji označava da vreme može biti opasno, pa je potrebna posebna pažnja.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

Nedelja

Slična suboti će biti i nedelja što se tiče vremenske prognoze. Duvaće slab i umeren vetar, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 6 do 14 stepeni, a najviša od 27 do 31 stepen. Međutim, za nedelju bi žuti meteo-alarm mogao biti uključen na čitavoj teritoriji Srbije.

Ponedeljak

Prvi radni dan biće sunčan i topao, s vetrom koji će biti slab do umeren jugoistočni. Što se tiče košavskog područja, biće umeren i jak. Najniža temperatura od 7 do 16 stepeni, a najviša od 29 do 32 stepena.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike