Norvežani plaćaju članarinu da bi kopali zemlju! Naš gastarbajter objasnio: Za razliku od Srbije, njima poljoprivredno zemljište nedostižno

28.03.2024

12:14

0

Autor: R.M.

Na poljoprivrednim dobrima u Norveškoj postoje liste čekanja onih koji žele da plate kako bi obrađivali zemlju

Norvežani plaćaju članarinu da bi kopali zemlju! Naš gastarbajter objasnio: Za razliku od Srbije, njima poljoprivredno zemljište nedostižno
Copyright Profimedia

Jedan naš gastarbajter pre nekog vremena ispričao je priču iz Norveške koja bi se u Srbiji teško "primila".  Naime, on je posetio jedno poljoprivredno dobro gde Norvežani plaćaju godišnju članarinu kako bi imali pravo da obrađuju zemlju! 

Tako je pre 6 godina, kada je radio priču, godišnja članarina bila, kako je objasnio u videu, skoro 550 evra! Istini za volju, ova članarina podrazumeva i to da sve što proizvedete na zemlji imate pravo i da uberete i ponesete kući, odnosno da iskoristite.

On je objasnio da je Norvežanima veoma retko i nedostižno da svako dođe do parčeta zemlje gde može da nešto proizvede, za razliku od naše zemlje.

- Mi imamo poljoprivredu na svakom ćošku, nama to nije ništa interesantno... To jest, ne znamo da ispoštujemo jer ga imamo... Kad dođete ovde da živite, pa kad prođe neko vreme onda vidite šta imaju oni a šta imamo mi... Ljudi su platili da budu članovi, lepo... Kada bi neko kod nas ovo organizovao, smejali bi mu se ali ovde je to njima interesantno - ispričao je on za svom kanalu Život u Norveškoj.

Objasnio je i da su Norvežani oduševljeni time što je on iz Srbije jer smatraju da ima veliko znanje iz poljoprivrede.

On je naglasio i da čak postoji lista za čekanje onih koji žele da plate članarinu da bi obrađivali zemlju i ubirali plodove sa nje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike