Na Sajmu automobila promovisan novi simulator prevrtanja: Ukazuje na efekat korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilu (FOTO)

22.03.2024

18:30

0

Maksimalno smo posvećeni donetoj Strategiji bezbednosti saobraćaja, čiji je jedan od ciljeva nula poginule dece od 2030. godine - rekao je ministar Gašić

Na Sajmu automobila promovisan novi simulator prevrtanja: Ukazuje na efekat korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilu (FOTO)
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

U organizaciji MUP-a i Agencije za bezbednost saobraćaja, danas je na Sajmu automobila promovisan novi simulator prevrtanja koji korisnicima ukazuje na efekat korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilu.

Tom prilikom ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Milan Nikolić, načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević i v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, posetili su zajednički štand MUP-a i ABS-a, saopštio je AMSS.

- Maksimalno smo posvećeni donetoj Strategiji bezbednosti saobraćaja, čiji je jedan od ciljeva nula poginule dece od 2030. Svaki izgubljen život u saobraćaju za nas je ogroman gubitak i u smislu prevencije naročito moramo biti posvećeni edukaciji građana o rizicima i opasnostima koje sa sobom nose korišćenje mobilnog telefona u saobraćaju, vožnja pod dejstvom alkohola, ali i nekorišćenje sigurnosnog pojasa - izjavio je Gašić.

Načelnik Uprave saobraćajne policije je izneo ohrabrujuće podatke da je protekle godine u Srbiji smanjen broj poginulih i povređenih lica, ali i zabrinjavajuću činjenicu da dve trećine poginulih vozača u 2023. godini nije koristilo sigurnosni pojas. Da su u trenutku saobraćajne nezgode bili vezani, danas bismo imali bar 120 sačuvanih života.

Generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Milan Nikolić naglasio je da AMSS podržava svaku aktivnost koja za cilj ima povećanje bezbednosti u saobraćaju, kroz mnogobrojne projekte koje sami sprovode tokom godine, ali i uz saradnju sa ključnim institucijama - Ministarstvom unutrašnjih poslova, saobraćajnom policijom i Agencijom za bezbednost saobraćaja.

- Samo zajedničkim delovanjem svih institucija, možemo dostići željeni cilj, da ne bude stradale dece u saobraćaju - poručio je Nikolić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike