Vuk je dokaz da se snovi ostvaruju! Uprkos Daunovom sindromu dobio željeni posao, ali ima još jednu veliku želju

21.03.2024

09:45

0

Autor: R.M.

Vuk Trajković bio je đak generacije uprkos Daunovom sindromu, a sada je ostvario još jedan san - zaposlio se kao fizioterapeut

Vuk je dokaz da se snovi ostvaruju! Uprkos Daunovom sindromu dobio željeni posao, ali ima još jednu veliku želju
Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Vuk Trajković je mladić koji živi sa Daunovim sindromom, ali to ga nije sprečilo da u životu ostvari ono što mnogi ne uspeju. Zapravo, njegova priča je samo još jedan dokaz da se snovi ostvaruju kada čvrsto verujemo u njih.

Upravo jedan takav san ostvario se Vuku pre dva dana kada je dobio ugovor o zaposlenju na neodređeno vreme na Institutu za reumatologiju.

Naime, Vuk već neko vreme radi kao fizioterapeut na ovom institutu i, kako je novinar 24sedam imao priliku da se svojevremeno uveri, veoma je voljen, kako od pacijenata, tako i od kolega.

Zapravo, prilikom posete imali smo priliku da i sami vidimo zbog čega je Vuk ovako popularan. Kako bi koji pacijent završio sa tretmanom, on bi odmah prilazio, skidao im instrumente za terapije ili stavljao druge ako jebilo potrebno.

24sedam/Danilo Krša
Vuk Trajković na radnom mestu

Njegove kolege su nam skrenule pažnju na to da je vredan i požrtvovan radnik, a to je bilo očigledno. Ali hvalili su ga, isto tako, i pacijenti.

- Jako je ljubazan i fin. Veoma pazi kada priključuje aparate za terapiju i koliko će jaku struju da pusti. Najviše volim kada je on u smeni - kratko nam je rekla jedna pacijentkinja.

Đak generacije

Ali Vuk nije samo dobar terapeut, već je bio i đak generacije. Nakon srednje škole upisao je fakultet, a posle uspešno završenog prvog semestra počeo je pripravničku obuku na Institutu za reumatologiju. Potom je završio državni ispit za fizioterapeuta, a stalnim zaposlenjem u toj struci ostvario mu se san.

On je za 24sedam ispričao da je počeo da radi kao fizioterapeut tako što su se poklopile okolnosti, ali i jer je hteo da sebe ohrabri i postigne uspeh.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

- Odlučio sam da malo sebe ohrabrim, da krenem ka uspesima... Tako sam počeo, pa stigao do Instituta za reumatologiju. Bavim se ovim nekoliko godina, a sve što sam započeo kroz karijeru sada mi je krenulo. I želim da budem još više siguran u sebe - ispriča je on svojevremeno.

To što ga kolege vole i sam oseća, a rekao nam je da im je zahvalan na svemu.

24sedam/Danilo Krša
 

- Mogu da zahvalim doktorima, osoblju i svemu što su mi doneli. Tu hrabrost, sreću... - objasnio je Vuk.

Piše knjigu o svom životu

Kao i mnoge stvari koje je postigao, tako, kako kaže, nije bilo teško da postane đak generacije, ali i dodaje da su ga "oblikovala" razna iskustva koja je imao kroz školovanje.

24sedam/Danilo Krša
 

A uz to Vuk želi da se okuša i kao pisac, pa nam je otkrio da je počeo da piše knjigu o tome kroz šta je sve prošao.

- Želim da zahvalim svim ljudima, a znam šta me sve očekuje - rekao je Vuk.

Poslao je i poruku svima da veruju u sebe i zahvalio svojim kolegama i studentima koji su bili uz njega.

- Svima želim da budu samostalni i da tako nastave, i znam danas da svako može ovo da doživi. Jako sam srećan, zauvek. I drugoj deci isto tako želim da dobiju rešenje kao i ja - poručio je ovaj sjajni mladić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike