Vuk ima Daunov sindrom, ali je uspeo da bude đak generacije! I ne samo to, nego radi kao fizioterapeut, a pacijenti ga obožavaju!

17.10.2023

07:55

1

Autor: R.M.

Vuk već nekoliko godina radi kao fizioterapeut u Institutu za reumatologiju, a pacijenti i kolege ga jako vole

Vuk ima Daunov sindrom, ali je uspeo da bude đak generacije! I ne samo to, nego radi kao fizioterapeut, a pacijenti ga obožavaju!
Copyright 24sedam/Danilo Krša

Vuk Trajković završio je Srednju stručnu školu "Zaharije Stefanović Orfelin" za fizioterapeuta, i uprkos tome što ima Daunov sindrom, bio je đak generacije. I ne samo što je bio odličan učenik, nego je postao i sjajan fizioterapeut, koji već nekoliko godina radi u Institutu za reumatologiju.

Za 24sedam kaže da je počeo da radi kao fizioterapeut kao i svi ostali, odnosno da su se poklopile okolnosti. S ponosom ističe da je bio đak generacije i zahvaljuje svima koji su mu pomogli da počne da se bavi poslom za koji je školovan.

Na pitanje zašto je izabrao ovaj posao, kaže da je hteo sebe da ohrabri i postigne uspeh.

- Odlučio sam da malo sebe ohrabrim, da krenem ka uspesima... Tako sam počeo, pa stigao do Instituta za reumatologiju. Bavim se ovim nekoliko godina, a sve što sam započeo kroz karijeru sadami je  krenulo. I želim da budem još više siguran u sebe - priča on.

24sedam/Danilo Krša
 

Vuk kaže da su ga kolege prihvatile, kao i sve ostale.

- Mogu da zahvalim doktorima, osoblju i svemu što su mi doneli. Tu hrabrost, sreću... - dodaje mladić.

24sedam/Danilo Krša
 

Naglašava da mu nije bilo teško da bude đak generacije i da je to došlo samo od sebe, a da su ga "oblikovala" razna iskustva koja je imao kroz školovanje.

Što se tiče dalje karijere, Vuk planira da nastavi svoj posao, ali želi i da ode u inostranstvo kako bi učio strane jezike i da "vidi kakav je svet".

24sedam/Danilo Krša
 

Pored posla, Vuk je počeo da piše knjigu o tome kroz šta je sve prošao.

- Želim da zahvalim svim ljudima, a znam šta me sve očekuje - rekao je Vuk.

Direktor Instituta za reumatologiju dr Goran Radunović objasnio je za naš portal da je jedno vreme Vuk bio na praksi i volontirao.

24sedam/Danilo Krša
 

- Za vreme tog volonterskog rada, pacijenti su o njemu iznosili najbolje moguće mišljenje. On je svojim radom pokazao da je u stanju da izvrši sve one zahteve koji stoje pred terapetutskim pozivom.Završio je školu, ima diplomu odgovarajuće struke, pacijenti su zadovoljni, zadovoljne su kolege... Samim tim rukovodstvo Instituta je prilično uzbuđeno što je uspelo da mu pomogne i da napravi jedan ovakav pomak u životu mladog čoveka, a isto tako i bude koristan čitavoj zajednici - kaže Radunović, i dodaje da je Vuk više godina zaposlen u Institutu.

24sedam/Danilo Krša
Dr Goran Radunović

Doktor je objasnio ono u šta su i reporteri 24sedam mogli da se uvere, a to je da Vuka pacijenti jako vole.

- Znate, on ima jedan mio pogleda iza koga ne stoji nikakva agresija. Prilično je fin, jako je učtiv, hoće svima da izađe u susret i da pomogne. Uz nadzor, on može da uradi sve, ali mislim da je za svakog početnika, a on još uvek to jeste u struci, potrebno da ima odgovarajući nadzor iskusnih terapeuta. On će u budućnosti sigurno sve naše procedure moći da savlada - ispričao je dr Radunović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike