Najopterećeniji putni pravci prohodni i bez snega! Pazite na odrone

20.03.2024

07:09

0

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura

Najopterećeniji putni pravci prohodni i bez snega! Pazite na odrone
Copyright Profimedia

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta održavanja, državni putevi II prioriteta, kao i putni pravci III prioriteta održavanja su prohodni i nema snega.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, saopštilo je JP Putevi Srbije na osnovu izveštaj Štaba zimske službe. Na pojedinim putnim pravcima ima odrona.

Na području Zaječara učestali su sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima.

Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik, II A-210 Kopaonik - Rudnica, II A-211 Kopaonik - Jaram.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka. JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike