Prvog dana proleća ujutru mraz, tokom dana sunčano, temperatura do 16 stepeni

20.03.2024

06:27

0

Autor: I.K.

Najniža temperatura od -2 do 4, a najviša od 11 do 16 stepeni

Prvog dana proleća ujutru mraz, tokom dana sunčano, temperatura do 16 stepeni
Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Prvog dana proleća, ujutru se očekuje slab prizemni mraz. Tokom dana pretežno sunčano, ponegde uz umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren, na istoku Srbije povremeno i jak, severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na zapadni i jugozapadni.

Najniža temperatura od -2 do 4, a najviša od 11 do 16 stepeni, prognozira Republički hidrometeorološki zavod.

U četvrtak ujutru takođe slab prizemni mraz, a tokom dana pretežno sunčano uz malu do umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 5, a najviša od 15 do 19 stepeni. 

U petak prolazno naoblačenje koje će ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak. Vetar slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 8, a najviša od 14 do 18 stepeni.

U subotu promenljivo sa dužim sunčanim intervalima i toplo, tek ponegde u brdskoplaninskim predelima kratkotrajna slaba kiša. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 2 do 9, a najviša od 17 do 21 stepen.

Prema prognozi za period od 24. do 28. marta, u nedelju promenljivo sa dužim sunčanim intervalima i toplo, na severu i zapadu Srbije ponegde sa slabom, kratkotrajnom kišom. U ponedeljak jače naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom, uz pad temperature.

U utorak u većini krajeva suvo uz razvedravanje, a kiša se očekuje još na jugu i jugoistoku Srbije. U sredu i četvrtak pretežno sunčano.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike