Policajke Tamara i Aleksandra spasile život čoveku kojem je pozlilo na ulici

17.03.2024

15:16

0

Polaznice COPO-a, koje su bile u neposrednoj blizini, prišle su da pomognu nesrećnom čoveku koji nije pokazivao znake života

Policajke Tamara i Aleksandra spasile život čoveku kojem je pozlilo na ulici
Copyright Instagram/MUP Srbije

Polaznice Centra za osnovnu policijsku obuku Sremska Kamenica Tamara Banjac i Aleksandra Radosavljević, brzom i savesnom reakcijom, ali i primenom znanja naučenog u školi, spasile su život jednom starijem čoveku kome je pozlilo na ulici.

Naime, kako je saopštio MUP, sinoć oko 19 časova, na uglu Bulevara Oslobođenja i Bulevara Cara Lazara u Novom Sadu, starijoj muškoj osobi je pozlilo, izgubila je svest i pala.

Dve polaznice COPO-a Tamara i Aleksandra, koje su bile u neposrednoj blizini, prišle su da pomognu nesrećnom čoveku koji nije pokazivao znake života. 

-Kada su shvatile da nema puls kao ni otkucaje srca, krenule su sa reanimacijom srca. Posle nekoliko minuta uspele su da povrate u život onesvešćenu osobu. U međuvremenu neko od prisutnih građana pozvao je Hitnu pomoć koja je stigla i preuzela stariju osobu u svesnom stanju. Polaznice su primenile protokol A B C pružanje prve pomoći, koje su naučile tokom obuke u Centru, naveo je MUP uz fotografije dve hrabre policajke.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike