"Mislio sam da će umreti": Ispovest taksiste koji je spasao život izbodenoj devojčici Mari!

25.02.2024

07:55

0

Vidno potreseni, muškarac i žena su krvavu tinejdžerku ugurali u kola i naredili vozaču da je vozi u bolnicu

"Mislio sam da će umreti": Ispovest taksiste koji je spasao život izbodenoj devojčici Mari!
Copyright Profimedia

Taksista iz Severina, koji je teško povređenu tinejdžerku Maru - koju je na ulici izbo njen dečko dovezao u bolnicu i spasao joj život - i dalje je u šoku zbog svega što se dogodilo.

U petak je taksista kružio ulicama grada, kada su pred njegov automobil istrčali usplahireni muškarac i žena i devojčica sva u krvi. U pitanju su bili slučajni prolaznici, bračni par, koji je tinejdžerku odbranio od njenog pomahnitalog dečka Roberta, koji joj je lovačkim nožem zadao više uboda.

Vidno potreseni, muškarac i žena su krvavu tinejdžerku ugurali u kola i naredili vozaču da je vozi u bolnicu.

- Dete mi je dalo broj njenog oca i rekla mi da ga pozovem. Zvao sam odmah, rekao da je vozim u Urgentni da je izbodena. Ne znam ni sam kako sam stigao do bolnice, telefon mi je ispao. Mislio sam da će mi umreti u kolima, stalno sam je pitao da li je dobro. Odgovarala je da jeste - ispričao je taksista jezive detalje.

Dok je on hitao ka bolnici sa Marom, Robert je na ulici pokušavao sebe da ubije. Nedaleko od pešačkog prelaza prometne ulice u centru grada, 16-godišnjak je sebi nanosio ubode nožem. Šokirani prolaznici su sve gledali, a on je krvav jedno vreme šetao, a onda izgubio svest.

Ubrzo je na lice mesta stigla ekipa Hitne pomoći koja ga je prebacila u okružnu bolnicu. Odatle je hitno transportovan za Krajovu, gde je operisan i nalazi se u kritičnom stanju. Mara je zadržana u bolnici u Severinu i stabilno je.

Muškarac i žena koji su joj pritrčali u pomoć ispričali su kako su videli trenutak kada je Robert krenuo da zadaje devojčici ubode. Ističu da ju je napao sa leđa, ali da prva dva uboda zbog jakne nisu mnogo povredila tinejdžerku, koja je, kada je shvatila šta se događa, počela mahnito da beži.

Nakon što su je ubacili u taksi oni su, kao i brojni drugi prolaznici, gledali kako Robert nekih deset metara dalje, sam sebi zadaje brojne ubode.

Veruje se da je Robert u petak pobegao posle trećeg časa i sačekao Maru u parkiću u centru grada. Ona je na dogovoreno mesto došla sa drugaricom, koja ih je ubrzo potom napustila. Mladi par je pričao mirno na klupi, a onda je Mara ustala i krenula svojim putem. Tada je, kako se sumnja, Robert iz ranca izvukao lovački nož koji je ukrao od oca i krenuo da je ubada.

Sumnja se da je motiv strah od raskida, ali istragom će biti ustanovljeno šta je tačno prethodilo pokušaju ubistva.

Direktorka škole koju Mara i Robert pohađaju zapanjena je onim što se dogodilo.

Ističe da su oboje izvanredni učenici i veoma posebna deca.

S druge strane, kruže priče da je Robert imao par "agresivnih faza", zbog čega su mu roditelji uzeli mobilni telefon i zabranili pristup društvenim mrežama.

Nije poznato koliko su dugo Robert i Mara bili u vezi, ali sumnja se da je Robert drugovima najavio da će Maru pokušati da ubije. Navodno su nakon napada u njegovom telefonu pronađene poruke drugova u kojima piše: "Ne radi to!".

Mediji pišu i da je Mara u poslednje vreme mislila da je Robert opsednut njom, zbog čega se navodno i požalila.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike